«Ο Φούντας είναι καλύτερος από εμένα»

12:54 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ταξιάρχη Φούντα ο Ανδρέας Σταματιάδης. Μία ημέρα μετά την παράδοση του βραβείου για το καλύτερο γκολ της τελευταίας αγωνιστικής, ο κ. Σταματιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sentra fm έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού μέσου, τον οποίο μάλιστα σύγκρινε με τον ίδιο. Αναλυτικά ο Ανδρέας Σταματιάδης είπε:

«Μπορεί να ήμουν ένας καλός ποδοσφαιριστής στην εποχή μου, ωστόσο ο Ταξιάρχης μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος από εμένα

στην συνέχεια της καριέρας του και είναι σε θέση να φτάσει ψηλά...».

Για τον λόγο που συγκρίνει τον εαυτό με τον νεαρό ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ:«Ξεκίνησα ως σέντερ φορ. Στην συνέχεια πέρασα πίσω από τον επιθετικό σε θέση «10» και έπειτα μου έδωσαν το «7» και πέρασα σε θέση έξω δεξιά.

Ο Ταξιάρχης τώρα, ξεκίνησε στον άξονα τον Αύγουστο του 2010. Ήταν επιλογή του Τόνι Σαβέβσκι και τον εντάξαμε σε ηλικία 15 ετών στις ακαδημίες μας. Στο πρόσωπό του είδα ένα παιδί χαμογελαστό, ευτυχισμένο, με έκανε να τον δω σαν να είναι δικό μου παιδί. Το γεγονός ότι αγωνίζεται στην ίδια θέση με εκείνη που έπαιζα εγώ στον αγωνιστικό χώρο με κάνει να τον συγκρίνω μαζί μου».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στον Φούντα: «Όταν βλέπεις ένα παιδί να διαθέτει ταχύτητα, να χρησιμοποιεί με την ίδια ευκολία και τα δύο πόδια, να είναι τσαμπουκάς και να διαθέτει θάρρος και θράσος (κάτι το οποίο φαίνεται στα άλματα του με ψηλότερους ποδοσφαιριστές) όλα αυτά του δίνουν περιθώρια να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Δεν έχω πάψει να πιστεύω στο ταλέντο του, τον έχω από κοντά, τον συμβουλεύω, πολλές φορές τον στεναχωρώ, όμως πάντα είναι εκεί στην πόρτα με το χαμόγελο. Δεν θέλουμε να του στερήσουμε την εφορία της στιγμής, όμως πρέπει να του λέμε ότι δεν έκανες ακόμα τίποτα, το κεφάλι χαμηλά και μέσα από τη συνεχή δουλειά θα καταφέρεις ακόμα περισσότερα.

Απευθύνεται στους δημοσιογράφους) Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση σας, λίγο υπομονή, λίγη φειδώ. Μέσα από ένα δημοσίευμα μπορείς να κάνεις αυστηρή κριτική και με την ίδια ευκολία να φτάσεις ένα παιδί στα σύννεφα. Χρειάζεται προσοχή και από εσάς».

Για το εάν υπάρχουν και άλλα παιδιά στην ακαδημία με ανάλογα προσόντα:

«Ο Ταξιάρχης σε ηλικία 15 ετών που εντάχθηκε στην ακαδημία ξεχώριζε. Χωρίς υπερβολή, έπρεπε να είσαι τυφλός για να μην μπορείς να διακρίνεις τις ικανότητές του. Πάντως υπάρχουν στην ακαδημία και άλλα παιδιά με ανάλογο ταλέντο.

Για την προετοιμασία των «μικρών» της ΑΕΚ (ελλειπή ή μη) για να παίξουν στην πρώτη ομάδα: «Με χτυπάς εκεί που πονάω. Από το 1992 βρίσκομαι στις ακαδημίες της ομάδας και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο. Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στην ακαδημία. Η προετοιμασία μας γίνεται με πολλή μεγάλη δυσκολία. Στην διάρκεια της παρουσίας μου στις ακαδημίες, πολλές φορές κάναμε την προπόνηση μας, όπου μας δέχονταν ακόμα και σε ξερά γήπεδα. Εάν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες είμαι βέ

Keywords
Τυχαία Θέματα