Ο ''δολοφόνος'' που άλωσε τη Φιλαδέλφεια (VIDEOS)

10:24 15/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα ακόμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα μείνει αξέχαστο... Ειδικά όταν προέρχεται από εκείνες τις εποχές που η "παράγκα" είχε δημιουργήσει... εμπορικό κέντρο. Κι ενώ τα τρία πρώτα χρόνια (από το 1996, δηλαδή) ό,τι κι αν έκανε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να λυγίσει αυτή την ΑΕΚ, ήρθε στις 15 Νοεμβρίου του 1999 ο Δημητρόπουλος να πετύχει ότι δεν είχαν καταφέρει άλλοι κι

άλλοι διαιτητές: να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ.

Στην άδεια, λοιπόν, λόγω τιμωρίας της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ολυμπιακός ήρθε με τον νέο του προπονητή, Αλμπέρτο Μπιγκόν που... έπρεπε να φύγει νικητής. Και έφυγε νικητής. 0-2 για τους "ερυθρόλευκους", με τον διαιτητή Δημητρόπουλο ακόμα και σήμερα να αποτελεί (μαζί με άλλα "μπουμπούκια" της διαιτησίας) σημείο αναφοράς.
Δύο πέναλτι δεν δόθηκαν στην ΑΕΚ, με 10 παίκτες από το 64' και πέναλτι στον Ολυμπιακό, με τα αφεντικά του να "σουλατσάρουν" στα επίσημα του Νίκος Γκούμας, μαζί με όλους τους "μπράβους" τους.

Μετά το τέλος του ματς σκηνές απείρου κάλους στο "members club". Πιστολίδια, ξύλο, αίματα, περούκες ακόμα να φεύγουν από τον ''μπράβο" - δράστη που έβγαλε πιστόλι και τους ΑΕΚτζήδες να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κάνουν να... σωπάσει.

Ποιος θα ξεχάσει επίσης μετά τους Νικολαϊδη, Ατματσίδη και Κασάπη να ανακοινώνουν ότι αποσύρονται από την Εθνική Ελλάδας σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την εξοντωτική τιμωρία των 23 αγωνιστικών στον Μιχάλη Κασάπη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Πέτριτς, Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέφσκι (67' Δέλλας), Τσίριτς, Νικολαϊδης, Κοπιτσής (67' Κατσαβός), Ζήκος, Κασάπης, Καλιτζάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Νινιάδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (46' Πασσαλής), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Αλεξανδρής (67' Γκόγκιτς), Πουρσαϊτίδης (79' Κωστούλας)

Keywords
Τυχαία Θέματα