Ο Μπατίστα κατεβαίνει με τον Σπηλιωτόπουλο στις εκλογές

18:03 24/4/2014 - Πηγή: AEK365

Με το συνδυασμό "Αθήνα Μπορείς" του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλου, καταβαίνει στις εκλογές ο Ντανίελ Μπατίστα.
Συγκεκριμένα: "Tο συνδυασμό "Αθήνα Μπορείς" παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Σε αυτόν περιλαμβάνονται ο Θάνος Πλεύρης αλλά και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ

αναπληρώτρια καθηγητρια της ιατρικής Αθηνών Βασιλική Γεννηματά, ο Κριστόφ Βαζέχα και ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ Γιωργος Καλαϊτζής.
Νέο όνομα είναι και ο τέως ποδοσφαιριστής και προπονητής Ντανιέλ Μπατίστα που συζητούσε εδώ και καιρό και την Πέμπτη, ανακοινώθηκε επίσημα
Το 80% του συνδυασμού είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 έτη. Το ένα τρίτο (65 υποψήφιοι) είναι γυναίκες, ενώ 41 υποψήφιοι είναι κάτω των 40 ετών.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χριστιανοί ορθόδοξοι υπάρχουν όμως υποψήφιοι και από άλλες τρεις θρησκευτικες ομάδες
Από πλευράς επαγγελματικής κατανομής υποψήφιοι είναι:
20 έμποροι και επιχειρηματίες
15 ελεύθεροι επαγγελματίες
17 μηχανικοί
24 εκπαιδευτικοί
19 οικονομολόγοι
12 δικηγόροι
10 γιατροί
30 στελέχη του δημοσίου τομέα
10 στελέχη ιδιωτικού τομέα

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, περιέγραψε το πρόγραμμα τού συνδυασμού "Αθήνα μπορείς", με το τρίπτυχο "ασφάλεια, αισθητική, εξωστρέφεια",
Έδωσε έμφαση σε ένα "δίχτυ κοινωνικής προστασίας" των κατοίκων, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα της παροχής φαρμάκων και στέγης σε όλους ενώ τόνισε την ανάγκη μιας «βιώσιμης πόλης για τους κατοίκους της και ελκυστική για τους τουρίστες», υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ένας κήπος αρχαιοτήτων και είναι άδικο να περπατάμε σε σκοτεινούς, βρώμικους και παρατημένους δρόμους».
Κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για αδιαφορία και έλλειψη έργου και κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους σε δημόσια συζήτηση για την Αθήνα, ενώ «πυρά» εξαπέλυσε και κατά του υποψήφιου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο κ. Σπηλιωτόπούλος επισήμανε την ανάγκη ενοποίησης των περιοχών της πρωτεύουσας ώστε «να μη χωρίζεται η πόλη σε γειτονιές δυο ταχυτήτων», αλλά και τη διασπορά των δραστηριοτήτων, «για να παράγει όλη η Αθήνα πλούτο». «Είναι παράλογο να έχουμε ανέργους, αστέγους, κλειστά μαγαζιά, όταν μπορούμε να έχουμε δουλειές και αξιοπρέπεια» τόνισε.
Επίσης, επανέλαβε ότι εάν εκλεγεί θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη χωροθέτηση του ισλαμικού τεμένους".

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα