Ο Αγκιριμπά των 200.000 ευρώ και των… μηδέν συμμετοχών

13:23 26/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η παρουσία του Τζόζεφ Αγκιριμπά στην αποστολή για το Τσέστερ αποτέλεσε τεράστια έκπληξη. Σήμερα, η Live Sport δημοσιεύει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης: «Ένα από τα πολλά πρόσωπα έκπληξη που βρέθηκαν στην αποστολή για το Τσέστερ, είναι αυτό του Τζόζεφ Αγκιριμπά. Ο Γκανέζος (αλλά κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου) δεν ήταν ούτε στα πλάνα του Βαγγέλη Βλάχου, ούτε σε αυτά της διοίκησης της ΑΕΚ.

Όμως ξαφνικά αντί να διαβεί την πόρτα της εξόδου των Σπάτων, αποφασίστηκε να μπει στο αεροπλάνο για το Νησί. Τι συνέβη;
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, όταν ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2010 από τη Μπενεβέντο, επί προεδρίας Σταύρου Αδαμίδη και με προπονητή του «δικεφάλου» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με «καθαρές» ετήσιες απολαβές 80.000 ευρώ! Την πρώτη χρονιά δόθηκε δανεικός στο Διαγόρα όπου έπαιξε σε 25 ματς. Τη δεύτερη χρονιά -πέρσι δηλαδή- που έληγε και το συμβόλαιό του παραχωρήθηκε δανεικός στη Γλυφάδα! Για να αποδεχθεί όμως να «μετακομίσει» στη Football League 2, απαίτησε και σχεδόν εξοφλήθηκε και για τα δύο χρόνια του συμβολαίου του (!!!), ενώ του έγινε επέκταση για έναν ακόμα χρόνο με ετήσιες «καθαρές» απολαβές τις 40.000 ευρώ!
Όταν λοιπόν προ ημερών τον ειδοποίησαν να περάσει από το λογιστήριο να πάρει τις 7.500 ευρώ που του οφείλονταν ως υπόλοιπο προκειμένου να αποχωρήσει, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ανακάλυψαν πως έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και πως ο παίκτης δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση!!! Για να μη βρει λοιπόν κάποιον μπελά η ΑΕΚ (με μία επικείμενη προσφυγή του παίκτη αν τον άφηνε πίσω), αλλά και λόγω της λειψανδρίας ο Αγκιριμπά θα ταξιδέψει για το Τσέστερ και η ΑΕΚ θα συνεχίζει να πονάει από τις αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα