Νίκη και τετράδα για Ξάνθη

21:41 17/12/2011 - Πηγή: AEK365

Σε ένα ματς όπου ο Πανιώνιος είχε κατέβει με τη... δεύτερη ομάδα, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαρκόφσκι στο 26ο λεπτό. Έτσι οι «Ακρίτες» έφτασαν τους 21 βαθμούς και «σκαρφάλωσαν» (έστω προσωρινά) στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου ωστόσο αυτό που μετράει για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι οι τρεις βαθμοί.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στην αρχή, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες στο γήπεδο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην δημιουργούν φάσεις. Η Ξάνθη έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν με αντεπιθέσεις, ωστόσο οι αμυντικοί των «Ακριτών» στεκόταν αρκετά καλά.

Η πρώτη σοβαρή ευκαιρία του αγώνα κατέληξε σε γκολ, όταν στο 26ο λεπτό ο Μαρσελίνιο έκανε πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, και ο Μαρκόφσκι από την «καρδιά» της άμυνας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η εικόνα του παιχνιδιού θα αλλάξει προς το καλύτερο, τελικά έπεσε ξανά ο ρυθμός. Ωστόσο οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Μαρκόφσκι από πλευράς γηπεδούχων στο 43' και τον Πετκάκη ένα λεπτό αργότερα. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκαν τους «Ακρίτες» μπροστά στο σκορ δίκαια, καθώς είχαν την υπεροχή στο ματς.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ελαφρώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να έχει να μας παρουσιάσει κάτι το σπουδαίο. Το τέμπο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, ωστόσο είχαμε κάποιες καλές στιγμές από τις δύο ομάδες, κυρίως με μακρινά σουτ, που όμως κανένα δεν μπήκε γκολ.

Η Ξάνθη είχε και πάλι τον έλεγχο στον αγώνα, χωρίς να μπορεί όμως να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Μαρκόφσκι, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα, τίποτα το σπουδαίο με τις ομάδες να δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με το σκορ του αγώνα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (78' Σταθάκης), Μπέρτος, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Στάσιακ, Μαρσελίνιο (62' Βλαχοδήμος), Ντάνι, Μάνταλος (54' Φλίσκας), Πόι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Αναστασόπουλος, Κουρντί, Μπουζάς (69' Σταυροθανασόπουλος), Σκέμπρι, Σάμαρης, Πετκάκης, Γουνδουλάκης (83' Ντούνης), Ρόκας (90' Βλάχος)

Keywords
Τυχαία Θέματα