Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα

00:04 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η άνοιξη συνεχίζει να βελτιώνει τη διάθεσή μας και φέρνει όχι μόνο σημαντικά βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα, αλλά και δύο σπουδαίους ξένους συγγραφείς στη χώρα μας. Η Victoria Hislop τον Απρίλιο και ο John Verdon τον Μάιο, θα μας επισκεφθούν και θα γνωριστούν με τους πολυπληθείς αναγνώστες που έχουν τιμήσει τα έργα τους. Την ίδια ώρα, μια βραβευμένη εκδοχή της Ιλιάδας γραμμένη από γυναικείο χέρι, φιλοδοξεί να γίνει το best seller

της χρονιάς.

Η αγαπημένη συγγραφέας Victoria Hislop επιστρέφει με δέκα δυνατές ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν στους πολύβουους δρόμους της Αθήνας και στις πλατείες των ελληνικών χωριών. Ο «Τελευταίος Χορός» σκιαγραφεί αξέχαστους και συνάμα οικείους χαρακτήρες, και συνθέτει ένα γλυκόπικρο καμβά αγάπης, πίστης, χωρισμού και συγχώρεσης.

Ο John Verdon, ο συγγραφέας των επιτυχιών «Σκέψου έναν Αριθμό» και «Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά», φτάνει ξανά στην κορυφή με το νέο του βιβλίο, «Άσε το Διάβολο Ήσυχο». Ο μάγος της αστυνομικής λογοτεχνίας και των τρομερών γρίφων θα επισκεφθεί την Ελλάδα από 13 Μαΐου έως 17 Μαΐου 2013.

Έχεις ακούσει το ψιθύρισμα του δάσους μια φθινοπωρινή νύχτα; Σου έχουν τραγουδήσει για τον πόλεμο και την αγάπη; Άγγιξες ποτέ με τα δάχτυλά σου το σώμα ενός ημίθεου;

Όταν η Madeline Miller ξεκίνησε να γράφει το «Τραγούδι του Αχιλλέα» πριν από δέκα χρόνια, δεν περίμενε ότι θα συναντούσε τόσο ευρεία υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Η πολυσυζητημένη απεικόνιση της σχέσης του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο έγινε διεθνές best seller και απέσπασε το σημαντικό Orange Prize 2012.

Υπάρχει μια πόλη που υπερβαίνει όχι μόνο λαούς, ιδέες και θρησκείες, αλλά και το χρόνο τον ίδιο. Μια πόλη που κάθε γωνιά, κάθε κτήριο, κάθε δρόμος της αποπνέουν ιστορία. Η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, παράλληλα με τη συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας, συνθέτει ένα μωσαϊκό των σημαντικότερων γεγονότων που επηρέασαν τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της στη «Σκιά των Αιώνων».

Ο Brian Weiss έχει γνωρίσει ανθρώπους οι οποίοι, εξαιτίας των προκαταλήψεών τους, απορρίπτουν την έννοια της θεραπευτικής αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Ισχυρίζονται έντονα ότι οι αναμνήσεις που ανακαλούνται είναι διαστρεβλωμένες και ανακριβείς. Το «Ταξίδι στο Χθες» περιλαμβάνει πολυάριθμες μαρτυρίες ανθρώπων που μας υποχρεώνουν να αναθεωρήσουμε συνολικά τη στάση ζωής μας.

Πότε θα περπατήσει το παιδί μου; Τι να κάνω αν δεν τρώει; Δεν θα έπρεπε να µιλάει ήδη; Γιατί δυσκολεύεται τόσο πολύ να µοιράζεται τα πράγµατά του; Πότε πρέπει να κόψουμε το μπιμπερό; Η Heidi Murkoff και η Sharon Mazel, θεωρούνται οι πιο επιτυχημένες συγγραφείς στον τομέα της γονικής φροντίδας και έχουν την εμπειρία να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα και ανησυχία. Το «Τι να Περιμένετε τον 2ο Χρόνο του Παιδιού σας» είναι ένας πλήρης και ουσιαστικός οδηγός που κατευθύνει τους γονείς προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις, συμβουλές και άφθονη συμπαράσταση.

Αλήθεια, τι σημαίνουν για εσάς οι δύο λέξεις «καλός μαθητής»; Να παίρνει πάντοτε άριστα; Να αποστηθίζει τις ασκήσεις του; Η Ουρανία Τουτουντζή μέσα από το νέο της βιβλίο «Αλφαβητάρι» απευθύνεται τόσο σε γονείς παιδιών του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Δημοτικού όσο και σε γονείς παιδιών που μόλις έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα