«Μούφα» ο Τσίπρας... Μέσι

11:56 28/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αναληθή αποδείχτηκε τελικά η είδηση σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πήρε δώρο μια φανέλα του Λιονέλ Μέσι κατά την περιοδεία του στην Αργεντινή.
Σε χρόνο ρεκόρ η «είδηση» έχει κάνει τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου. Κάθε λογής μπλογκ και «ενημερωτικά» σάιτ, ων ουκ έστιν αριθμός, την αναπαράγουν. Μέχρι και το κομματικό σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ, left.gr, υποκύπτει στη γοητεία του χαρμόσυνου νέου και απονέμει στον πρόεδρο το ποδοσφαιρικό

παράσημο.
Ενας σύγχρονος αστικός μύθος γεννιέται για το περιεχόμενο της βαλίτσας του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι λένε πώς το διάβασαν στα «ΝΕΑ», άλλοι στο «Εθνος». Ορισμένοι δεν κρίνουν ότι συντρέχει λόγος να διευκρινίσουν από πού έχουν κλέψει την «είδηση». Ετσι είναι η ενημέρωση στον καιρό του Ιντερνετ. Υπάρχει άλλωστε η φωτογραφία της γαλανόλευκης φανέλας με το νούμερο 10 που γράφει TSIPRAS.
Τελικά, η επίμαχη φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Πρόκειται για σατιρικό αποκύημα της φαντασίας του γραφίστα των «ΝΕΩΝ» Μάκη Θεοφιλόπουλου που συνόδευε το ρεπορτάζ για την επικείμενη λατινοαμερικανική περιοδεία του Τσίπρα στο φύλλο της 15ης Δεκεμβρίου. «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσαν το φωτομοντάζ ξανά χθες, στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος αστειευόμενος με τη λάτιν περιοδεία του «αγαπημένου» του πολιτικού έγραφε: «Συναντήθηκε με την αργεντίνικη ΕΠΟ και τον υπεύθυνο για τις εθνικές ομάδες της χώρας, όπου μπορεί να του χάρισαν και τη φανέλα (αριστερά)»

Keywords
Τυχαία Θέματα