Μόρας: Αν η ΑΕΚ με ήθελε πιστεύω ότι θα το είχε δείξει ήδη

13:19 5/4/2014 - Πηγή: AEK365

Για την παρουσία του στην Βερόνα, αλλά και την ΑΕΚ μίλησε ο Βαγγέλης Μόρας. Ο Έλληνας αμυντικός ρωτήθηκε σχετικά με την Ένωση, τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόταση στα χέρια του και πως αν κι εφόσον προκύψει ενδιαφέρον από την Ένωση θα φανεί το επόμενο διάστημα. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μόρα στο sport24:

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την Ελλάς Βερόνα ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μαζί με την Πάρμα. Στην αρχή της σεζόν

το περιμένατε;

Αρχικά θα έλεγα ότι ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είμαστε εμείς γιατί η Πάρμα διαθέτει παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία και έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Αν δει κανείς τι μπάτζετ έχουμε εμείς και τι εμπειρίες οι παίκτες μας, καταλαβαίνεις. Επιστρέψαμε μετά από 11 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, αρκετοί παίζουν σε αυτή για πρώτη φορά και σίγουρα επικρατεί ενθουσιασμός τόσο στην ομάδα όσο και στους φιλάθλους. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στη δεκάδα θα είναι πάρα πολύ καλό. Εξασφαλίσαμε την παραμονή από τις αρχές του Μαρτίου, αυτό ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε.

Το μυστικό της επιτυχίας ποιο είναι;

Αρχικά τα κλειδιά είναι τόσο το σύνολο όσο και η θέληση. Είμαστε ομάδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, όλοι έχουμε το δικό μας κίνητρο. Πολλοί δεν είχαν παίξει σε αυτό το επίπεδο και θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν, ενώ άλλοι, όπως εγώ, θέλουμε να αποδείξουμε πως μπορούμε ακόμα. Είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό κίνητρο, αλλά πάνω απ' όλα είναι η ομάδα.

Τον τελευταίο καιρό τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδανικά. Ήταν σημαντική η νίκη επί της Τζένοα δεδομένου ότι έπεται το ντέρμπι;

Ήταν πολύ σημαντική νίκη, θέλαμε όλοι μας να πάμε στο ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Δεν περιμέναμε το προηγούμενο διάστημα να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα, ήταν ένα μάθημα για όλους. Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Αν αυτό χαλάσει, τότε θα χάσουμε απ' όλους. Δεν έχει σημασία πόσο καλή σεζόν έχουμε κάνει, αν δεν τελειώσουμε ικανοποιητικά γιατί στο τέλος αυτό που μένει είναι πώς τελειώνεις. Ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πώς βιώνει η πόλη το ντέρμπι; Πριν την έναρξη της Serie A μου είχες πει ότι στην Βερόνα υπάρχει μία ομάδα, η Ελλάς.

Έτσι είναι, η Κιέβο δεν υπάρχει γενικά. Ο πρόεδρός της έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές των εισιτηρίων για να μην αγοράσουν οι οπαδοί μας. Νομίζω είναι 50 ευρώ, επομένως, μια οικογένεια δε γίνεται να πάει στο γήπεδο. Πέρα από τους φανατικούς οπαδούς μας δε νομίζω ότι θα πάνε άλλοι δικοί μας. Μην εκπλαγεί κανείς αν δεν έχουμε οπαδούς, αλλά έξω από το γήπεδο υπάρχουν αρκετοί που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του ντέρμπι. Γενικά ζουν και αναπνέουν γι' αυτό το παιχνίδι και θέλουν να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.Ο Ζορζίνιο έκανε το μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή για τη Νάπολι. Η λογική λέει ότι ο Ιτούρμπε θα είναι ο επόμενος. Τι πρέπει να περιμένουμε;

Σίγουρα θα παίξει σε μεγάλη ομάδα, έχει δυνατότητες. Όταν καταλαβαίνει ότι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης, κάνει τη διαφορά. Εμείς αυτό επιδιώκουμε, να του δείχνουμε συνέχεια ότι πρέπει να πάρει την ομάδα πάνω του. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αφήσει ιστορία. Υπάρχουν κι άλλοι, αλλά χρειάζονται χρόνο. Νομίζω ότι σταδιακά θα τους δούμε.

Από τη στιγμή που ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας είναι ανάμεσα σε Νάπολι και Φιορεντίνα, το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο πάει στον έκτο. Εσείς απέχετε μόλις τέσσερις βαθμούς. Δεν κάνετε όνειρα για Ευρώπη;

Όχι, ας παίξουμε και θα δούμε. Ας μη σκεφτόμαστε την Ευρώπη. Δε χρειάζεται να το βάλουμε ως στόχο, ας είναι απλά ένα όνειρο. Θα είναι τεράστια επιτυχία αν γίνει.

Ποιες είναι για σένα οι θετικές εκπλήξεις και από ποιες ομάδες έχεις απογοητευτεί;

Θα έλεγα 2-3 ομάδες, εμάς, την Πάρμα, την Αταλάντα, ίσως και την Τορίνο. Απογοητεύσεις είναι οι Μίλαν και Ίντερ. Έχουν πέσει πάρα πολύ και τις έχει ανάγκη το πρωτάθλημα για να ανεβεί. Υπάρχουν οι Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι. Οι δύο τελευταίες ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά, αλλά δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν έτσι. Είναι λογικό, δε βρίσκονται στο επίπεδο της Γιουβέντους, η οποία έχει μία ομάδα εδώ και τρία χρόνια. Η Ρόμα με τον Γκαρσία παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα χρειαστεί χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για τη Νάπολι, ο Μπενίτεθ, δεν είναι τυχαίος, έχει πάρει τα πάντα.

Είπες πρόσφατα πως ο Τέβες είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός που έχεις αντιμετωπίσει φέτος; Γιατί; Είναι πιο δύσκολο για έναν αμυντικό να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους παίκτες που δεν είναι στατικοί;

Ακριβώς αυτό. Ο Τέβες βγαίνει, μπαίνει, ζητάει μπάλα. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν τον αντιμετωπίσαμε. Άλλο να τον βλέπεις κι άλλο να τον ζεις. Δε σταματάει. Λίγο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου και θα σε εκθέσει.

Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, όπως και συνολικά οι θέσεις για το Champions League. Τι θα πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος της σεζόν στη Serie A; Η Μπολόνια των Κονέ, Χριστοδουλόπουλου πιστεύεις ότι μπορώ να σωθεί;

Μία ομάδα έκπληξη να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως η Πάρμα. Πραγματικά το εύχομαι να μπει κάποια σφήνα. Όσο για την Μπολόνια θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο γιατί ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Αγωνιστικά υπάρχουν χειρότερες, αλλά αντιμετωπίζει μεγάλα διοικητικά προβλήματα.

Το συμβόλαιό σου εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Έχει γίνει κάποια επαφή με την Ελλάς;

Μιλάμε, είμαστε σε συζητήσεις και θα φανεί στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά σου είναι η Ιταλία ή έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και την επιστροφή στην Ελλάδα;

Ψάχνω ένα συμβόλαιο, το οποίο θα με καλύπτει οικονομικά και ένα πλάνο που θα πληροί τις προδιαγραφές που έχω θέσει οργανωτικά. Όποιος μου το προσφέρει θα δεχτώ. Αν πρέπει να επιλέξω, τότε είναι πιο εύκολο για μένα να μείνω στην Ιταλία.

Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για την ΑΕΚ. Έχουμε διαβάσει διάφορα, τι ισχύει;

Δεν υπάρχει κάτι παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται και δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγαίνουν όλα αυτά. Αν η ΑΕΚ με ήθελε πιστεύω ότι θα το είχε δείξει ήδη. Εγώ θέλω να υπογράψω όσο πιο γρήγορα γίνεται, δε θα περιμένω. Αν με θέλει θα φανεί σύντομα.

Είναι εντυπωσιακό πως στη Βερόνα σε αγαπούν πολύ. Ο Ραφαέλ είχε πει ότι πρέπει να είσαι μέλος της Ελλάδας στο Μουντιάλ, η ομάδα σου σε χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση, ο κόσμος σε βλέπει στον δρόμο και σου ζητάει φωτογραφίες και αυτόγραφα. Φαντάζομαι πως το απολαμβάνεις.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, δεν επιδιώκω να κάνω εντύπωση και να στρέφω πάνω μου τα βλέμματα. Είναι ό,τι καλύτερο και με τιμά όλο αυτό. Όποιος προσπαθεί και ενδιαφέρεται για την ομάδα κερδίζει μόνο αγάπη γιατί ο κόσμος εδώ αγαπάει πολύ την ομάδα. Είναι χαρά μου να υπάρχει αναγνώριση.

Ήσουν πρωταγωνιστής φέτος σε δύο επεισόδια, το ένα με τον Μπελφοντίλ και το άλλο με τον Κριστάλντο. Την πρώτη φορά αποβληθήκατε και οι δύο, τη δεύτερη διατήρησες την ψυχραιμία σου. Έγινε το πάθημα μάθημα;

Δεν έγινε κάτι με τον Μπελφοντίλ, απλώς ενώσαμε τα κεφάλια μας. Σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά ο διαιτητής νόμιζε ότι είχε γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, ότι τον είχα πιάσει από τον λαιμό. Ήταν μία λάθος απόφαση. Αυτό με τον Κριστάλντο ήταν εντελώς διαφορετικό. Προσπαθώ να είμαι πάντα ήρεμος, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις πως θα αντιδράσεις, είναι δύσκολο. Έκανα αυτό που αισθάνθηκα, αλλά δεν μπορώ να πω πως αν μου ξανασυμβεί θα κάνω το ίδιο. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές, γιατί αποτελούμε και πρότυπο για τα μικρά παιδιά.

Ένα σχόλιο για την Εθνική, στην οποία είναι γνωστό πως θα ήθελες να επιστρέψεις.

Μένουν κάποια παιχνίδια ακόμα στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να δείξω τι αξίζω. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει. Ευτυχώς παίζω στην Ελλάς, οπότε αγωνίζομαι στην δική μου Ελλάς...

Keywords
Τυχαία Θέματα