Μοιρασιά στο ντέρμπι κορυφής

17:05 4/1/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αλκή-Ερμής Α.: 1-2
(Κωνσταντίνου 81'-Κεσίνια 10', Ταγκπατζουμί 30')

Χωρίς να πατήσει γκάζι και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο Ερμής επιβλήθηκε της Αλκής με 2-1 αν και του έβαλε δύσκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σεσίνια (10') και Ταγκπατζουμί (30') σκόραραν για τον Ερμή, έχασε πέναλτι στο 25' ο Ενρίκε ενώ για την Αλκή σκόραρε ο Κωνσταντίνου (81').

Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ: 0-2
(Καταλά 10', Παύλου 70')

Η ΑΕΚ

με ανώτερη εμφάνιση από τον αντίπαλο της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και με ένα Νέκγρι που με τις σωτήριες του επεμβάσεις δεν άφησε τον Εθνικό να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, έφτασε στην νίκη με 2-0 (Καταλά 10', Παύλου 69') και κατάφερε να πετύχει την δεύτερη της συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ Κουκλία-Νέα Σαλαμίνα: 2-0
(Σιελής 68', Βραντζικάν 77')

Η ΑΕΚ Κουκλιών με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη (2-0) απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και να πάρει σημαντικό τρίποντο με το οποίο έφτασε τους 13 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 21 και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την εξάδα. Σιέλης (67') και Βραντζικάν (77') οι σκόρερς της ΑΕΚ, αποβλήθηκε ο Ιωάννου στο 71'.

Απόλλων Λ.-Ανόρθωση: 1-1
(Κολαούτι 25' αυτ.-Οχαγιόν 71')

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Απόλλωνας και Ανόρθωση, καθώς εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 σε αναμέτρηση που έγινε στο Τσίρειο. Το χάιλαιτ της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία το εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε ο Μόσε Οχαγιόν. Ο Ισραηλινός μέσος, που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και πλέον ίσως γίνουν δεύτερες σκέψεις, επιχείρησε το σουτ πίσω από την γραμμή της μεσαίας γραμμής και ισοφάρισε τον αγώνα στο 71' διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ο Κολαούτι πέτυχε με αυτογκόλ το τέρμα του Απόλλωνα στο 25ο λεπτό.

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ: 2-2
(Αλωνεύτης 26', Μαντούκα 29' πεν.-Μοντέιρο 6', Σα 34')

Ισόπαλο με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι του ΓΣΠ, μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, που μετά από μια αμφίρροπη και δυνατή αναμέτρηση μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, χρονικό διάστημα όπου σημειώθηκαν και τα τέσσερα τέρματα, ωστόσο στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Ο βαθμός βολεύει περισσότερο την ΑΕΛ, καθώς παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ διατήρησε τις αποστάσεις από το ΑΠΟΕΛ.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο Ιβάιλο Πέτεφ παραμένει αήττητος στον πάγκο της ΑΕΛ για έβδομο σερί αγώνα. Ντεμπούτο για το ΑΠΟΕΛ έκαναν τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα, Σαντίν και Πιπίνης, ενώ ο Ντε Βινσέντι βρισκόταν στα επίσημα του ΓΣΠ.

Η ΑΕΛ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με ένα γρήγορο γκολ στο 6ο λεπτό. Δράστης ήταν ο Μοντέιρο, ο οποίος έπειτα από ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Το ΑΠΟΕΛ αφού συνήλθε από την ψυχρολουσία, κατάφερε να αντιδράσει με δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 26' ο Φεγκρούς πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο, ωστόσο ο Αλωνεύτης που καραδοκούσε σκόραρε με κοντινό σουτ και ισοφάρισε. Ο Κύπριος διεθνής φορ ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του δεύτερου γκολ, καθώς κέρδισε το πέναλτι που του έκανε ο Ουόν σε μαρκάρισμα εντός περιοχής στο 29'. Ο Μαντούκα ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-1.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πάντως είχαν την απάντηση πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μπεμπέ να εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση και τον Ορλάντο Σα με δυνατή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ελάχιστες φάσεις σημειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες, καθώς οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους. Το ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Σακέτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο το ισόπαλο αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Αντωνιάδης (74' Πιπίνης), Χαραλαμπίδης (83' Σέρινταν), Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Μπενασούρ (68' Σαντίν), Μαντούκα.

ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ): Φεγκρούς, Αϊρόσα, Ουόν, Ντεντέ, Καρλίτος, Μοντέιρο, Μπεμπέ (90+2' Ελευθερίου), Σακέτι, Εντμάρ (86' Θεοφίλου), Οχένε (60' Ταρζίνο), Ορλάντο Σα.

Keywords
Τυχαία Θέματα