Το Λονδίνο είναι κατακόκκινο…

16:58 4/1/2014 - Πηγή: AEK365

FA CUP ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Emirates

Τα μέτρα της Τότεναμ έχει πάρει η Άρσεναλ, καθώς την κέρδισε για 2η φορά φέτος και την πέταξε εκτός Κυπέλλου. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 2-0 κι έμειναν μέσα στο στόχο τους.

Στο 9ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Κοσιελνί, ο Έρικσεν μπήκε στην περιοχή αλλά ο Φαμπιάνσκι τον σταμάτησε, ενώ στο 12' ήταν η σειρά του Γιορίς να πέσει και να διώξει όμορφα το σουτ του Γουόλκοτ. Στο 14ο λεπτό

τα σουτ των Γουόλκοτ και Γκνάμπρι, δεν κατέληξαν στα δίχτυα της Τότεναμ, όπως κι εκείνο του Καθόρλα στο 20'. Ο Ισπανός άσος έδωσε όμορφα στο 25', στον Γουόλκοτ, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Γιορίς δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Τελικά στο 32', η πίεση της Άρσεναλ έφερε καρπούς, καθώς ο Γκνάμπρι έδωσε αριστερά στον Καθόρλα, που με όμορφο σουτ έκανε το 1-0. Στο 40ο λεπτό το βολέ του Γουόλκοτ δε βρήκε στόχο, όπως κι εκείνο του Σολδάδο στο 45'.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 62ο λεπτό πέτυχαν και το 2-0. Ο Ροσίτσκι έκλεψε από τον Ρόουζ, έκανε κούρσα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς για το 2-0.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Βερμάελεν (46' Μερτεζάκερ), Κοσιελνί, Μόνρεαλ, Αρτέτα (75' Οζίλ), Γουίλσιρ (71' Φλαμινί), Ροζίτσκι, Καθόρλα, Γκνάμπρι, Γουόλκοτ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Κιρίκες, Ντόουσον, Ρόουζ, Λένον, Μπεντάλεμπ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Αντεμπαγιόρ, Σολδάδο (63' Τσαντλί)

Στο "Ίγουντ Παρκ", η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μπλάκμπερν αποτέλεσμα που την υποχρεώνει να δώσει ρεβάνς για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα ο Νεγρέδο έκανε το 1-0 για την Σίτι αλλά στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό ο Νταν ισοφάρισε για την μαχητική Μπλάκμπερν. Στην συνέχεια η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε για το δεύτερο γκολ, είχε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφερε ενώ στο 85' έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπογιάτ.

Η Έβερτον δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ΚΠΡ και να περάσει στον επόμενο γύρο επικρατώντας με 4-0 με τον Γέλαβιτς να σκοράρει δυο φορές ενώ από ένα γκολ πέτυχαν ο Μπάρκλεϊ και ο Κόλεμαν. Αντίθετα, η Νιούκαστλ αποκλείστηκε μέσα στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" καθώς η Κάρντιφ στο ντεμπούτο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο κέρδισε 2-1 και πήρε σπουδαία πρόκριση. Ο Σισέ έβαλε μπροστά την Νιούκαστλ στο 62' αλλά μέσα σε επτά λεπτά οι φιλοξενούμενοι έφεραν τα πάνω κάτω καθώς πρώτα ο Νουν ισοφάρισε στο 73' και στο 80' ο Κάμπελ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Βέβαια η Νιούκαστλ τα έχει και με την τύχη της καθώς ο Μπεν Αρφά σημάδεψε δυο φορές το δοκάρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (με μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν ενώ στα ματς που έληξαν δίχως νικητή θα υπάρξει ρεβάνς στις έδρες των φιλοξενούμενων)

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Μπάρνσλεϊ-Κόβεντρι 1-2
Γιέβοϊλ-Λέιτον Όριεντ 4-0
Μπρίστολ-Γουότφορντ 1-1
Σάουθεντ-Μίλγουολ 4-1
Μίντλσμπρο-Χαλ 0-2
Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
Κιντερμίνστερ-Πίτερμπορο 0-0
Ντονκάστερ Ρόβερς-Στίβενεϊτζ 2-3
Στόουκ-Λέστερ 2-1
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι 4-3
Νιούκαστλ-Κάρντιφ 1-2
Ρότσντεϊλ-Λιντς 2-0
Γουίγκαν-Μίλτον Κέινς Ντονς 3-3
Τσάρλτον-Όξφορντ (αναβλήθηκε)
Νόριτς-Φούλαμ 1-1
Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2
Μάκλσφιλντ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-1
Μπόλτον-Μπλάκπουλ 2-1
Έβερτον-ΚΠΡ 4-0
Μπράιτον-Ρέντινγκ 1-0
Γκρίμσμπι-Χάντερσφιλντ 2-3
Ίπσουιτς-Πρέστον 1-1
Μπόρνμουθ-Μπέρτον (αναβλήθηκε)
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:15)

Keywords
Τυχαία Θέματα