Μετάνιωσε το μοντέλο της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο

18:25 23/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μετανιωμένη εμφανίζεται η Ελλη Παπαγγελή, που διάλεξε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου για να βγάλει στη... φόρα τις «τολμηρές» απόψεις της για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 26χρονο μοντέλο και μέλος της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε πανελλήνιο σάλο με την ανακύκλωση της ανιστόρητης θέσης ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και πως όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι' αυτούς ήταν «κατασκεύασμα της αριστερής ιδεολογίας».
Σήμερα όμως, μία εβδομάδα μετά το σοκ που προκάλεσε η δημόσια στάση της, τοποθετείται διαφορετικά. Υποστηρίζει ότι εάν ζούσε την εποχή του Πολυτεχνείου, το πιθανότερο είναι ότι θα βρισκόταν και εκείνη μέσα. Νιώθει επίσης την ανάγκη να δηλώσει χωρίς περιστροφές πως τιμά κάθε αγωνιστή του Πολυτεχνείου.
Μιλώντας σε φίλους της, αφού η ίδια ένιωσε φόβο και κλείστηκε... στο καβούκι της αμέσως μετά την κατακραυγή για τις απόψεις της, οι οποίες αναρτήθηκαν στο Facebook παραμονές της επετείου, δείχνει να θέλει να ανασκευάσει.
Υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις της διαστρεβλώθηκαν, αφού ουδέποτε είπε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στην εξέγερση των φοιτητών, αλλά ότι εντός του Πολυτεχνείου δεν έπεσε κανείς νεκρός.
«Δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτός ο θόρυβος και γιατί κάποιοι θέλησαν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενά της», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» φίλος της Ελλης Παπαγγελή, που διατηρεί την ανωνυμία του, αλλά μας μεταφέρει τη γνώμη της: «Είναι πολύ στενοχωρημένη, γιατί δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να προσβάλει τη μνήμη κανενός νεκρού, τραυματία ή έστω απλά συμμετέχοντος στον αγώνα του Πολυτεχνείου. Νεκροί υπήρχαν. Οπως υπήρχαν και βασανισμένοι πολίτες. Μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί. Αυτό είπε η Ελλη και τίποτε άλλο.
Λυπάται για την αναστάτωση που προκλήθηκε και στον κόσμο, αλλά και στο κόμμα της, και θεωρεί ότι έπρεπε να είχε διατυπώσει αλλιώς το κείμενο. Στόχος της ήταν να εστιάσει στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς εκείνη την περίοδο, καθώς και στο τι δημιούργησε, το... μετά του Πολυτεχνείου.
Η Ελλη πιστεύει ότι η γενιά του Πολυτεχνείου δυστυχώς κατέστρεψε το μέλλον το δικό της αλλά και τριών γενεών που προηγήθηκαν. Θεωρεί ότι αυτή η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου εξαργύρωσε την ιστορία της».
Ολα ξεκίνησαν όταν την παραμονή της επετείου, με ένα κείμενο-σοκ που έφερε τον τίτλο «Το Πολυτεχνείο και η μυθολογία της Αριστεράς», η νεαρή αρχαιολόγος και μοντέλο πήρε θέση για την εξέγερση των φοιτητών, κάνοντας σκληρές και απαξιωτικές αναφορές στην ιστορική περίοδο του 1973. Μάλιστα υποστήριξε ότι έχουμε... γαλουχηθεί με αρλούμπες!
«Προπαγάνδα» της Αριστεράς
«Ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για "δημοκρατία", μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν». Ως «προπαγάνδα» της Αριστεράς και ως μια εφηβική εξέγερση γεμάτη ψέματα για ανύπαρκτους νεκρούς χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο η Ελλη Παπαγγελή. Η ίδια στο κείμενο-ποταμό κατά της Αριστεράς και του πασοκισμού λέει πως γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής Αριστεράς και να τη νομιμοποιήσει πολιτικά, ενώ υποστηρίζει πως κανείς δεν έχασε τη ζωή του εντός του Πολυτεχνείου.
«...Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν... Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί... Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.
Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού». Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις «ηλεκτρονικά καταχωρισμένες σκέψεις της» ήταν εκκωφαντικός. Λίγες ώρες μετά την αρχική ανάρτηση, το κείμενο εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της νεαρής ΟΝΝΕΔίτισσας. Ηδη όμως η φωτιά είχε ανάψει στα social media, τόσο που φαίνεται να έκαψε την τολμηρή αρχαιολόγο.
Δέχθηκε σοβαρότατη επίπληξη από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και ανθρώπους του κόμματος της ΝΔ, και οι ίδιοι την ανάγκασαν να κατεβάσει λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του το κείμενο από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Το περιβάλλον της αναφέρει ότι αυτό της κόστισε πολύ και την υποχρέωσε να πει ότι λυπάται για την αναταραχή που δημιούργησε στη ΝΔ. Η Ελλη που, εκτός όλων των άλλων, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δέχθηκε και τα πυρά του ιδίου, που χαρακτήρισε κατάπτυστο το κείμενό της και στο παρασκήνιο την προέτρεψε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Η Ελλη Παπαγγελή ήταν από τις τελευταίες θέσεις που «κλείδωσαν» στις περιφερειακές εκλογές 2014 για το ψηφοδέλτιο του κ. Κουμουτσάκου. Πολλοί εξαιτίας του ωραίου παρουσιαστικού της γρήγορα τη θεώρησαν και «άσο στο μανίκι» για τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Η 26χρονη έχει περάσει από τη «γαλάζια» Νεολαία και τη ΔΑΠ, ενώ δουλεύει από μικρή στον ιδιωτικό τομέα και δη ως μοντέλο.
Αυτή την περίοδο είναι το βασικό πρόσωπο της καμπάνιας εταιρείας πόσιμου κολλαγόνου. Μάλιστα λέγεται ότι οι δηλώσεις της για το Πολυτεχνείο παραλίγο να την οδηγήσουν στην απομάκρυνση από τη δουλειά της.
«Η Ελλη μετά τα γεγονότα έχει κλειστεί στο σπίτι της, θεωρώντας ότι υπέστη ένα μεγάλο -ψυχολογικό λιντσάρισμα-. Νιώθει τρομοκρατημένη γιατί ακόμη και διαδικτυακά έχει δεχθεί περισσότερα από 500 απειλητικά μηνύματα.
Γι' αυτό και νιώθει την ανάγκη να είναι με ανθρώπους δικούς της συνέχεια. Φοβάται μήπως της επιτεθούν. Είναι σοβαρή κοπέλα και βαθιά δημοκρατικών πεποιθήσεων. Ζει με τη μητέρα της κι έχασε τον πατέρα της πριν από τέσσερα χρόνια. Δουλεύει όπως όλοι για να ζήσει και αυτή η ιστορία παραλίγο να της κοστίσει. Κινδύνεψε να χάσει τη δουλειά της», λένε φίλοι της.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα