Καταρρέει η Λίβερπουλ

17:31 23/11/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΑΛ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-2
Γήπεδο: KC

Μεγάλο διπλό με 2-1 πανηγύρισε η Τότεναμ μέσα στην έδρα της Χαλ.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ για τους γηπεδούχους, καθώς ο Φάτσιο μπορεί μεν να απομάκρυνε από την περιοχή την μπάλα, αλλά κανείς δεν βρέθηκε πάνω στον Τζακ Λίβερμορ. Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ έκανε κοντρόλ, κοίταξε προς την εστία και με χαμηλό σουτ από μέση απόσταση έβαλε την ομάδα του μπροστά.

Ανάλογη

ευκαιρία είχαν άλλοι τρεις παίκτες της Χαλ, στο 22ο λεπτό, παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γιορίς. Ο Γάλλος απέκρουσε αρχικά προσπάθεια του Ντέιβις και στην συνέχεια του Γκαστόν Ραμίρες, για να έρθει ο Χατέμ Μπεν Αρφά και να δώσει τέλος στην πολιορκία στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο μισό, ενώ το πρώτο είχε ολοκληρωθεί με μοναδικό αξιοσημείωτο το χρώμα του ουρανού του Χαλ, επιφύλασσε μια άμεση αποβολή, καθώς ο Ραμίρες σε κοκορομαχία με τον Βερτόνχεν, τον έριξε στο έδαφος με το πόδι από πίσω. Με τις ισορροπίες να έχουν αλλάξει, στο 58' ο Σολδάδο δεν μπόρεσε να πετύχει το 3ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Χάρι Κέιν κατάφερε να βρει δίχτυα για 10η συνολικά φορά μέσα στην σεζόν.

Ο Άγγλος επιθετικός στάθηκε τυχερός, αφού ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εκείνος απλώς την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Κι αφού ο Δανός δεν μπόρεσε να σκοράρει στην προηγούμενη μεγάλη φάση του αγώνα, το έκανε με την συμπλήρωση των 90'με πολύ ωραίο σουτ από τα 20 μέτρα.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόουσον, Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Ελ Μοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν (64' Ροσενιόρ), Μπράντι (87' Κουίν), Ραμίρες, Μπεν Αρφά (57' Μέιλερ), Γέλαβιτς

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντάιερ (46' Κίρικες), Φάτσιο, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Μέσιον, Ντεμπελέ (59' Λένον), Έρικσεν, Λαμέλα, Κέιν, Σολδάδο (79' Παουλίνιο)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-1
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Τι κι αν βρέθηκε μπροστά στο σκορ, η Λίβερπουλ γνώρισε την ήτα με 3-1 από την Κρίσταλ Πάλας. Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα των «κόκκινων» που καταρρέουν.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς-νωρίς, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης ο Λαλάνα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Λάμπερτ στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο Άγγλος επιθετικός νίκησε με ωραίο τρόπο τον Σπερόνι, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων»!

Οι παίκτες της Πάλας πάντως δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους από το γρήγορο γκολ και στο 17' έφεραν το ματς στα ίσα! Ο Μπολάσι δοκίμασε το πόδι του από απόσταση, με τη μπάλα να κτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μινιολέ και τον Γκέιλ να παίρνει το... ριμπάουντ και να κάνει το 1-1!

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπολάσι από πλευράς γηπεδούχων απείλησε σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Το ίδιο συνέβη και με την κεφαλιά του Λάμπερτ και το δυνατό σουτ του Τζέραρντ για την Λίβερπουλ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «κόκκινους» να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία τω ν κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζέραρντ συνέχιζε να απειλεί από μακριά, δοκιμάζοντας όποτε του δινόταν η ευκαιρία το πόδι του, ενώ η Πάλας προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά με βασικό «μοχλό» τον εξαιρετικό Γιανίκ Μπολάσι.

Τελικά στο 78ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν και πάλι δίχτυα! Ο Μπολάσι ήταν ο δημιουργός, βρίσκοντας ωραία τον Λέντλεϊ, ο οποίος ανάγκασε τον Μινιολέ να μαζέψει τη μπάλα για δεύτερη φορά από το βάθος της εστίας του, ολοκληρώνοντας την σπουδαία ανατροπή για την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ!

Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, ήρθε και η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γιέντινακ τρία λεπτά αργότερα να βάλει... ταφόπλακα στις ελπίδες της Λίβερπουλ έστω και για το βαθμό της ισοπαλίας, «γράφοντας» το τελικό 3-1 υπέρ των «αετών»!

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Ντιλέινι (36' Χάνγκελαντ), Γουόρντ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Πάντσεον (76' ΜακΆρθουρ), Σαμάκ, Γκέιλ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζόνσον, Τζέραρντ, Άλεν (74' Τσαν), Φελίπε Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Λαλάνα (72' Μπορίνι), Λάμπερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα