«Είχα μιλήσει με τον Λύμπε, θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ»

17:10 23/11/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στον Ηλία Τομάρα

Βράδυ Κυριακής στην Τζέοντζου της Νότιας Κορέας και ένας Βραζιλιάνος μιλά άπταιστα ελληνικά με κεντρικό θέμα την ΑΕΚ. Δυόμιση χρόνια μακριά από την Ελλάδα ο Λεονάρντο δεν ξεχνά ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την Ένωση. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας το aek365 επικοινώνησε μαζί του. Πρωταθλητής

και κορυφαίος παίκτης της ομάδας του ο "Λεό" μιλάει για τη ζωή στην Ασία, την αγάπη του για την Ελλάδα και την επιθυμία του επιστρέψει στην ΑΕΚ και να συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Ξεπερνώντας τις πρώτες αποτυχημένες κλήσεις τελικά η φωνή του Λεονάρντο ακούστηκε. "Καλησπέρα φίλε από την Κορέα". Στο βάθος κυριαρχούσε η φωνή της μικρής του κόρης. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη ζωή στην ασιατική χώρα.

"Πλέον μπορώ να πω ότι είμαι πολύ καλά εδώ. Το πρώτο εξάμηνο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ αλλά με τον καιρό συνήθισα. Μπορώ να σου πω ότι τώρα είμαι όπως ήμουν στην Ελλάδα που έμεινα τόσα χρόνια".

Έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα με την Τζέονμπακ ο "Λεό" ζει την καλύτερη του ποδοσφαιρική στιγμή στη Νότια Κορέα. Μιλώντας γι' αυτό τόνισε: "Φέτος κατακτήσαμε τον τίτλο τρεις αγώνες πριν το τέλος. Δόξα τω Θεώ πήγαν όλα καλά. Όλοι είναι ευχαριστημένοι απ' όσα έχω κάνει για την ομάδα. Είμαι ο παίκτης που έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα και συνέβαλα όσο μπορούσα να πάρουμε το Πρωτάθλημα".

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε για το πέναλτι α λα Κρόιφ που εκτέλεσε: "Το είχαμε κανονίσει με τον Κάιο πριν από το ματς. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και το γκολ μπήκε. Είχαμε εξασφαλίσει τον τίτλο μια αγωνιστική πριν όταν είχα σκοράρει με φάουλ. Ο τίτλος είχε κριθεί όμως έπρεπε να κερδίσουμε για την ομάδα και τον προπονητή μας. Κυνηγάμε ένα ρεκόρ δέκα συνεχόμενων νικών για να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο και έτσι ακόμα και ο τελευταίος αγώνας είναι σημαντικός. Ήδη έχουμε πετύχει ρεκόρ με οκτώ ματς χωρίς να δεχθούμε γκολ. Θέλαμε λοιπόν με τον Κάιο να σκοράρουμε και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Είδα μάλιστα και ότι η εκτέλεση έκανε τον γύρο του κόσμου. Το διάβασα και στο aek365".

Αναφερόμενος στο κορεατικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο εκεί ο Λεονάρντο τονίζει: "Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με καλό επίπεδο. Οι Κορεάτες τρέχουν πάρα πολύ. Περνάς έναν παίκτη και μπορεί να σου βγει και πάλι μπροστά. Παίρνεις την μπάλα και αμέσως σε κλείνουν δύο και τρεις παίκτες. Δεν έχεις καθόλου χώρους και πρέπει να έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις πριν πάρεις την μπάλα. Όλοι οι παίκτες είναι πειθαρχημένοι και ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών. Είναι πολύ εύκολο να δεις τι σύστημα παίζει κάθε ομάδα καθώς παίζουν σαν στρατιώτες. Είναι πάντως ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα".

Όσον αφορά το μέλλον του ο "Λεό" ανέφερε: "Προς το παρόν είμαι καλά στην Τζέονμπακ. Οι άνθρωποι εδώ με πιστεύουν και ο κόσμος με αγαπά. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο έως τον Δεκέμβριο του 2015. Ακούω διάφορα πράγματα για ενδιαφέρον από άλλες ομάδες όμως δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση. Περιμένω να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος σε Ασία και Ευρώπη και τότε θα δούμε αν θα έρθουν προτάσεις στον μάνατζερ μου. Εγώ ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω με κάποιον. Θα μπορώ να το κάνω από το καλοκαίρι".

Δυόμιση χρόνια μακριά από την Ελλάδα και την ΑΕΚ δεν ήταν αρκετά για να ξεχάσει όλα όσα έζησε εδώ: "Δεν ξεχνώ την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Παρακολουθώ όσο μπορώ την ομάδα. Είναι δύσκολο λόγω της διαφοράς ώρας αλλά ενημερώνομαι μέσω των σάιτ. Διάβασα μάλιστα για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και ότι νικήσαμε".

Ο Βραζιλιάνος επιβεβαίωσε πως είχε δεχθεί κρούση από την Ένωση και ξεκαθάρισε πως θέλει να φορέσει και πάλι τη φανέλα της. "Είχαμε μιλήσει πριν κάποιους μήνες με τον Λύμπε (Νοέμβριος 2013). Με ρώτησε πως είναι τα πράγματα εδώ και αν θα με ενδιέφερε να επιστρέψω. Με ενημέρωσε πως ο κ.Μελισσανίδης του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί μου. Τα πράγματα όμως έμειναν εκεί λόγω του γεγονότος ότι έχω συμβόλαιο με την Τζέονμπακ.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλω να γυρίσω. Θέλω να παίξω και πάλι στην ΑΕΚ και να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια. Το καλοκαίρι θα μπορώ να υπογράψω όπου θέλω. Αν υπάρξει πρόταση μακάρι να τα βρούμε και να γυρίσω".

Ο Λεονάρντο αναφέρθηκε και στη νέα προσπάθεια της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Ο κ.Μελισσανίδης έχει δημιουργήσει εξαιρετική ομάδα και έχει πάρει τους καλύτερους παίκτες. Ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στη Σούπερ Λίγκα ήρθαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ γνωρίζοντας ότι συμμετάσχουν σε κάτι πολύ σημαντικό. Είμαι σίγουρος πως μόλις η ομάδα θα ανέβει και ο κ.Μελισσανίδης θα κάνει μεγάλες μεταγραφές και η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει. Με την ΑΕΚ η Σούπερ Λίγκα θα είναι διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα σταματήσει πλέον αυτό που βλέπουμε, να υπάρχει δηλαδή ένα μόνο φαβορί".

Για τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: "Τα έχω ζήσει και παρακολουθώ τι γίνεται. Διαβάζω όλα όσα γίνονται και τις εξελίξεις με τον κ.Μελισσανίδη και τον κ.Μαρινάκη. Θα είναι κρίμα να μην αλλάξει επιτέλους το ελληνικό πρωτάθλημα. Μακάρι σύντομα να φτάσει στο επίπεδο που του αξίζει. Μεγάλοι παίκτες να έρχονται και οι ομάδες να διακρίνονται στην Ευρώπη".

Κλείνοντας ο Λεονάρντο έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: "Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι εκπληκτικός. Πρέπει να συνεχίσει να βοηθά την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο. Πέρσι παρ' όλο που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική ήταν δίπλα στην ομάδα και την βοήθησε πάρα πολύ να ανέβει. Για αυτό τον κόσμο οι παίκτες πρέπει πάντα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα