Κριτική Σκόουλς για το 3-5-2 του Φαν Χάαλ

13:43 16/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Λουίς Φαν Χάαλ εφαρμόζει, από την αρχή της σεζόν, το 3-5-2 στα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τακτική με την οποία διαφωνεί ο Πολ Σκόουλς.
Σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Evening Standard, ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Πολ Σκόουλς, τόνισε: "Στο 3-5-2, το πλάτος δεν είναι το κατάλληλο για τη Γιουνάιτεντ. Ο Λουκ Σο είναι ένας κλασικός αριστερός μπακ και τώρα του έχει ζητηθεί να γίνει μπακ σε όλη τη γραμμή. Ο Βαλένσια έχει

χάσει από την έκρηξη που είχε και είναι πιο δύσκολο για αυτόν να περνάει παίκτες, όταν ξεκινάει προσπάθειες από τόσο πίσω στο γήπεδο".
Ο Σκόουλς θέλησε να εξηγήσει γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να γίνει απειλητική: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με το 3-5-2 σε βοηθάει να κρατάς τη μπάλα. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί και οι τρεις κεντρικοί χαφ, μπορούν να γυρνούν την μπάλα. Το πρόβλημα έρχεται όταν προσπαθείς να απειλήσεις ομάδες σε επιθετικές γραμμές.
Μπορείς να έχεις όση κατοχή θελήσεις, αλλά αν δεν δημιουργείς καταστάσεις 2 εναντίον 1, όπου μπορείς να υπερτερείς αριθμητικά του αντιπάλου σου, τότε δεν πρόκειται να σκοράρεις αρκετά γκολ".

Keywords
Τυχαία Θέματα