Κωστένογλου: Οι άνεμοι στη κορυφή είναι ισχυροί

23:02 10/11/2014 - Πηγή: AEK365

Χαρούμενος μετά τη νίκη με 2-0 επί του Αλίμου εμφανίστηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Κωστένογλου. Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε δύσκολο το ματς. Δήλωσε πως οι οδηγίες που έδωσε στην ανάπαυλα άλλαξαν το ματς και ήρθαν τα γκολ, ενώ επανέλαβε πως ακόμα φτιάχνει την ομάδα με στόχο την άνοδο, ενώ τόνισε πως τώρα που η ομάδα είναι στην κορυφή με την ΑΕΚ, αλλά με ματς περισσότερο, ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

τεχνικού της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»:

«Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα γιατί πέρα από τα προβλήματα που είχαμε στην νευραλγική θέση του κέντρου με συγκεκριμένους παίκτες που είναι εκτός, προστέθηκε ακόμη μια απουσία της τελευταίας στιγμής. Δύο ακόμη ποδοσφαιριστές μας ενώ ξεκίνησαν το παιχνίδι είχαν προβλήματα στη διάρκεια του. Ταλαιπωρούνται αρκετοί παίκτες από ίωση αυτή την εβδομάδα.

Για την εικόνα του παιχνιδιού, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που δεν είχε χάσει ακόμη στο πρωτάθλημα. Επίσης όταν έρχεσαι από μια σημαντική νίκη εκτός έδρας θα αντιμετωπίσεις μετά πολλές φορές ομάδες που θα έρθουν στην έδρα σου και θα στοχεύουν περισσότερο στην άμυνα. Είδαμε την ομάδα του Αλίμου να είναι πολύ καλά στημένη στην αμυντική της λειτουργία και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα μας. Βέβαια θα πρέπει να πω ότι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, πέρα από την φάση του πέναλτι που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού μας.

Σίγουρα αυτό ήταν και το κομβικό σημείο του παιχνιδιού.
Εμείς θα έλεγα από την πλευρά μας ότι στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν καλύτερο. Αυτή τη φορά η εικόνα αντιστράφηκε και ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο και είχαμε μια, δύο καλές ευκαιρίες και ειδικά αυτή που έχασε ο Ανγκούλο και θα μας έδινε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ και η εικόνα του παιχνιδιού να είναι διαφορετική. Στην ανάπαυλα δώσαμε κάποιες οδηγίες, κάναμε ορισμένες αλλαγές, οι οποίες βοήθησαν το παιχνίδι. Έτσι ευτυχίσαμε να προηγηθούμε, μετά να σημειώσουμε και ένα δεύτερο γκολ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Βέβαια ο Άλιμος μέχρι το τέλος προσπαθούσε να παλέψει, να δημιουργήσει με στόχο να σημειώσει κάποιο γκολ. Όλα καλά, βγάλουμε τα συμπεράσματα μας από το παιχνίδι και πολύ γρήγορα πρέπει να ανασυνταχθούμε για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αίγιο. Δεν έχουμε πολυτέλεια να κοιτάμε πίσω, βλέπουμε μπροστά και με σύνεση και σοβαρότητα προχωράμε».

Ο Απόλλων είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο στόχος του στην φετινή σεζόν ποιος είναι; «Από το καλοκαίρι που κάναμε τον σχεδιασμό αυτής της ομάδας ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με 24 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές μαζί με τους δύο που υπήρχαν από την περσινή περίοδο στην ομάδα. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να βρεθεί η ομάδα στις τρεις πρώτες θέσεις που θα της δώσουν την δυνατότητα να συμμετέχει στα play off. Να ξέρετε πως από εδώ και πέρα το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, οι ομάδες που ξεχωρίζουν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες και όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με ομάδες στα εντός έδρας. Οι άνεμοι στην κορυφή είναι πολύ ισχυροί και χρειάζεται προσοχή. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, κοιτάζουμε ψηλά, αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα