Κηδεύτηκε ο Καντάφι (VIDEO)

17:30 26/10/2011 - Πηγή: AEK365

Σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και σε τοποθεσία στην έρημο την οποία θα γνωρίζουν ελάχιστοι πραγματοποιήθηκε η ταφή του Μουαμάρ Καντάφι και του γιού του Μουτασίμ. Όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία ορκίστηκαν στο Κοράνι να μην αποκαλύψουν ποτέ που είναι ο τάφος. Πάντως η εφημερίδα Gurdian έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Μουτασίμ Καντάφι

του λίγες ώρες πριν την ταφή, σε μία επικήδεια τελετή. Πατέρας και γιος μέσα στο φέρετρο, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί με αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας.

Στην επικήδεια προσευχή παραβρέθηκαν δύο ξαδέλφια του Καντάφι. Τρεις ιερωμένοι, οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν μια θρησκευτική τελετή. Στη συνέχεια η σορός τους παραδόθηκε σε δύο πιστούς της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, οι οποίοι ανέλαβαν τον ενταφιασμό τους. Τους πήραν από εκεί τα ξημερώματα, συνοδεία τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων.

Στο μεταξύ η οικογένεια του Μουάμαρ Καντάφι σκοπεύει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του ΝΑΤΟ για «εγκλήματα πολέμου». Το ανακοίνωσε ο Μαρσέλ Σεκαλντί, Γάλλος δικηγόρος της οικογένειας, που τόνισε: «Η εκούσια ανθρωποκτονία ορίζεται ως έγκλημα πολέμου από το άρθρο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ, Ο φόνος του Καντάφι δείχνει πως τα κράτη μέλη δεν είχαν στόχο να προστατεύσουν τον πληθυσμό, αλλά να ανατρέψουν το καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα