Κεφαλά: Στόχος οι Ολυμπιακοί

22:16 9/4/2012 - Πηγή: AEK365

Από τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και πραγματοποίησε τον πρώτο μαραθώνιο της ζωής της δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όσα είχε σχεδιάσει. Η Τίνα Κεφάλα είχε καταφέρει στον μαραθάνιο της Αθήνας να τερματίσει σε 2 ώρες 40.36 να εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο του Νταεγού και να δείξει παράλληλα πως είναι σε θέση σταθεί στο αγώνισμα.Από τότε βέβαια συνέβησαν πολλά, κυρίως όμως διαδοχικοί τραυματισμοί που δεν της επέτρεψαν να παρουσιαστεί όπως θα ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.
Πλέον η αθλήτρια της ΑΕΚ

είναι έτοιμη να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. «Την Κυριακή ολοκλήρωσα στην Κύπρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου. Δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα αρρώστησα είχα πυρετό και έμεινα πίσω στην προπόνηση. Ελπίζω η εξέλιξη αυτή πως δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή μου και κατ΄ επέκταση την απόδοση μου στον μαραθώνιο του Ενσχεντε στην Ολλανδία, στις 22 Απριλίου», είπε η Κεφάλα και συμπλήρωσε: «Γενικά νιώθω καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σίγουρα θέλω να βελτιώσω την επίδοση που σημείωσα στον μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Από την άλλη θα επιδιώξω να κάνω μια συντηρητική κούρσα μέσα από την οποία θα σιγουρέψω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Από την εμφάνιση της στον μαραθώνιο του Ενσχεντε θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και ο προγραμματισμός της υπόλοιπης σεζόν. «Αν στην Ολλανδία πάνε όλα καλά και πιάσω το όριο, τότε μετά θα αγωνιστώ απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενδιάμεσα είναι πιθανό να κάνω κάποιες κούρσες στο στίβο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα προβλήματα που κλήθηκε να ξεπεράσει το 2011, είπε: «Το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο γιατί αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και γιατί ένοιωθα την πίεση να ξανά τρέξω όσο καλά είχα τρέξει στον μαραθώνιο της Αθήνας. Πλέον τα πράγματα πάνε καλά σε όλα τα επίπεδα και όπως φαίνεται από την ιστορία του 2011 βγήκα πιο δυνατή». Το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 2 ώρες 43.00 επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες της Ελληνίδας αθλήτριας.

Keywords
Τυχαία Θέματα