Καθάρισε τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός

21:06 6/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ-33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 3-1
Γήπεδο: Απ.Νικολαίδης

Διαιτητής: Μαντάκης

Με «χρυσή» αλλαγή τον Καρέλη που μπήκε στο 62' και σκόραρε στο 63', ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Λεωφόρο με 3-1 τον Λεβαδειακό και πρόσθεσε έξτρα πόντο στην ειδική βαθμολογία των play off με δεδομένο και το 2-2 του Αστέρα

με τον Αρη στην Τρίπολη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε στο ματς με μοιραίο και ωραίο στο τέλος τον Στέφανο Καπίνο, πολύ καλό τον Αμπέιντ, ουσιαστικό τον Μπεργκ με τον Πέτριτς που χρησιμοποιήθηκε να δείχνει πως είναι ακόμα ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του.

Τρεις πολύ καλές στιγμές είχε στο μισάωρο της αναμέτρησης στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κόντρα σε έναν Λεβαδειακό που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 13' ο Μπεργκ νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον τερματοφύλακα των Βοιωτών, Πρζιρόβσκι με τον Αμπέιντ στο «ριμπάουντ» να βλέπει τον Γεωργίου να σώζει πάνω στη γραμμή. Το 0-0 παρέμενε και ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές για να έρθουν στο τετράλεπτο 24'-27' δυο ακόμα ευκαιρίες για τους «πράσινους». Στο 24' ο Πέτριτς έπιασε κεφαλιά σε σέντρα του Αμπέιντ με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι για να έρθει στο 27' ο νεαρός Γαλλοαλγερινός βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών να πλασάρει άουτ με το 0-0 να παραμένει.

Ο Παναθηναϊκός βάσει της απόδοσης του άξιζε το γκολ και αυτό εν τέλει ήρθε... Στο 39' ο Σπυρόπουλος σέντραρε, η άμυνα του Λεβαδειακού παρατηρούσε, απλά, την πορεία της μπάλας για να έρθει ο Κουτρουμπής με σουτ μέσα από την περιοχή να γράψει 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Και εκεί που φαινόταν πως το ματς, πλέον, είχε έρθει στα μέτρα των «πράσινων», ήρθε στο 41' ολέθριο λάθος του Καπίνο σε βολέ στρώνοντας επί της ουσίας την μπάλα στον Κονέ, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε άμεσα για τον Λεβαδειακό.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε... Εκανε φάσεις μπροστά στην εστία του Λεβαδειακού και έφθασε στο 3-1, έστω και αν χρειάστηκε η έμπνευση Αναστασίου από τον πάγκο με τον Καρέλη αντί του Ατζαγκούν στο 62'. Διότι ήταν έμπνευση, αν αναλογιστεί κανείς πως ο νεαρός μπήκε στο ματς και στο αμέσως επόμενο λεπτό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με κεφαλιά έκανε το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού σε καταπληκτική σέντρα του Νάνο.

Βέβαια νωρίτερα χρειάστηκε η επέμβαση-ξεχρέωμα για το λάθος του 1-1 από τον Καπίνο, ο οποίος στο 58' νίκησε στο τετ α τετ τον Μάντζιο και κράτησε το αποτέλεσμα. Και αφού ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2ο γκολ, εν συνεχεία τα πόδια λύθηκαν με τους «πράσινους» να φθάνουν στο 77' και στο 3ο γκολ με τον Αμπέιντ. Ένα, βέβαια, γκολ για τους «πράσινους» που προήλθε από ασίστ του Μπεργκ με τον σκόρερ να είναι εκτεθειμένος και σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Το 3-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον Αναστασίου να νιώθει δικαιωμένος για τις αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να παίρνει έξτρα πόντο στην ειδική βαθμολογία των play off με δεδομένο το 2-2 του Αστέρα με τον Αρη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62' Καρέλης), Αμπέντ (77' Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62' Κλωναρίδης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (73' Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51' Σκέμπης), Λυκόγιαννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62' Μιλοσάβλιεβιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα