«Καθάρισε» η ΑΕΚ και «βλέπει» Ευρώπη

20:42 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έδειξε ασταμάτητη και κατάφερε να «καθαρίσει» με άνεση τον Άρη (3-0 σετ) στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της αναμέτρησης για την 21η και προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Volleyleague.
Η Ένωση μ' αυτή τη νίκη επέστρεψε στα «τρίποντα» πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και κλείδωσε την 5η θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, γεγονός που της δίνει

το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες των πλέι-οφ για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το ματς

Η ΑΕΚ, μετά τα πρώτα λεπτά όπου βρήκε τα πατήματά της κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άρη, ο οποίος αν και πάλεψε δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ένωσης. Έτσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο και άνοιγαν σταδιακά την διαφορά (19-14, 22-16) με αποτέλεσμα να φτάσουν εύκολα στο 1-0 σετ.
Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν πολύ περισσότερο για να φανούν ανταγωνιστική, αλλά η Ένωση ήταν αποφασισμένη. Μάλιστα με καλό σερβίς και υποδοχή κατάφερνε να διατηρήσει μια εύκολη διαφορά. Μια μικρή χαλάρωση προς το τέλος έδωσε δικαίωμα στον Άρη να ισοφαρίσει σε 24-24, αλλά με σοβαρότητα η ΑΕΚ έδωσε το μήνυμα και έκανε το 2-0 στα σετ.
Δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ και στο τρίτο σετ. Εκεί, το ματς φάνηκε σαν τυπική διαδικασία, αφού με την καλή ψυχολογία που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» καθάριζαν με άνεση όλες τις φάσεις και είχαν το πάνω χέρι. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν κι έτσι εύκολα ήρθε το 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-21, 26-14, 23-17.

Keywords
Τυχαία Θέματα