"Οι Έλληνες είναι γύφτοι..."!

20:38 29/3/2014 - Πηγή: Bam

Ρατσιστικό και αντιστόρητο παραλήρημα από τα Σκόπια. Ο καθηγητής Ιστορίας Πέταρ Ποπόφσκι, μέλος της ακαδημίας της χώρας του, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ανθελληνικό ρεσιτάλ.

Με την ιδιότητα του προσκεκλημένου στην εκπομπή του καναλιού "5" της σκοπιανής τηλεόρασης, ο κ. Ποπόφσκι κατηγόρησε συλλήβδην τους Έλληνες ότι "έκλεψαν την Μακεδονική ιστορία επειδή δεν έχουν δική τους".

Λέγοντας Μακεδονική, φυσικά και εννοούσε των αρχαίων Μακεδόνων

του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όχι όμως, ως αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας Ελλάδας, αλλά ως προγονική των σημερινών κατοίκων, Σλάβων στην καταγωγή, της αυτοαποκαλούμενης "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Ο Σκοπιανός ακαδημαϊκός, με ένα συκοφαντικό μένος, εκτός από "κλέφτες της Μακεδονικής ιστορίας", χαρακτήρισε τους σημερινούς Έλληνες "τσιγγάνους με ρίζες από τη νότια Αίγυπτο...".

Με τους ανιστόρητους αλλά και ρατσιστικούς ισχυρισμούς του Πέταρ Ποπόφσκι συμφώνησε, απολύτως, και ο οικοδεσπότης της εκπομπής, ότι δηλαδή "οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από γύφτοι, που προσάρμοσαν στα μέτρα τους την ιστορία των αρχαίων Ελλήνων".

Ανασμφίβολα οι νέες προσβολές είναι στα όρια της γραφικότητας. Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήτητο ότι βγήκαν από τα χείλη πνευματικού ανθρώπου στη γειτονική χώρα.

Τα τελευταία 25 χρόνια, τα Σκόπια κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν διεθνή δημοσιότητα. Είναι γεγονός ότι τα έχουν καταφέρει : Έχουν αναγνωρισιμότητα και ακούγονται στα διεθνή forum.

Δυστυχώς για εκείνους, όμως, η προβολή που σε κάθε ευκαιρία επιζητούν, είναι χωρίς αντίκρισμα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για κάποιον που φωνάζει για να τον πιστέψουν οι άλλοι, αλλά αυτό που πετυχαίνει στο τέλος είναι να κάνει, απλώς, θόρυβο και τίποτε άλλο...

Δείτε σχετικό video :

http://www.youtube.com/watch?v=zIYkGB471OM

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα