Απόδραση τίτλου από τη Βασκονία (VIDEO)

18:56 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: 5-0
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου έμεινε η Ρεάλ που έριξε πεντάρα στη Ράγιο.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρουμπέν έπεσε κι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μπενζεμά, ενώ στο 15' η Ρεάλ πήρε κεφάλι στο σκορ. ο Μπέιλ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 17ο λεπτό το σουτ του Μπέιλ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 27' ο Μπενζεμά έχασε απίστευτη ευκαιρία εξ επαφής. Στο 31ο λεπτό το φάουλ του Ράμος,

έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 37' ο Μπέιλ έκανε τρομερό σόλο αλλά τελικά κλώτσησε χορτάρι αντί για μπάλα.

Η Ρεάλ καθάρισε το ματς στο 55ο λεπτό καθώς ο Μπέιλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο έστρωσε στον Καρβαχάλ, που με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 57ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Σαούλ έπιασε την κεφαλιά και σημάδεψε το δοκάρι της Ρεάλ, ενώ στο 65' το σουτ του Μπουένο έφυγε μόλις άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ρονάλντο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπέιλ προ κενής εστίας έγραψε το 3-0, ενώ στο 70' μετά από κόρνερ της Ράγιο, ο Μπέιλ έφυγε στην κόντρα και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 4-0.
Μάλιστα στο 78ο λεπτό ο Μοράτα με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 5-0.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Ντι Μαρία (70' Καζεμίρο), Ιγιαραμένδι (62' Ίσκο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (73' Μοράτα)

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ρουμπέν, Αρμπίγια, Λόπεθ, Ζε Κάστρο, Ρατ, Σαούλ, Τρασόρας, Φαλκέ, Μπουένο (59' Βιέρα), Ροσίνια (24' Χοσέ Κάρλος), Λαριβέι (70' Λονγκό).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: 1-2
Γήπεδο: Σαν Μαμές

Διπλό τίτλου πέτυχε η Ατλέτικο που κέρδισε μέσα στη Βασκονία την Μπιλμπάο με 2-1 και παραμένει μόνη πρώτη.

Η Μπιλμπάο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό ο Σαν Χοσέ έκανε τη βαθειά μπαλιά και ο Μουνιαΐν με όμορφο πλασέ πάνω από τον Κουρτουά έγραψε το 1-0 για τους Βάσκους. Στο 13ο λεπτό ο Ιραϊθόθ νίκησε τον Ντιέγκο Κόστα σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στο 2' μετά από λάθος στο κέντρο, ο Κόστα έφυγε στην κόντρα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Στο 34ο λεπτό το σουτ του Γκαρθία έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 35' ο Σουσαέτα πρόλαβε την έξοδο του Κουρτουά, τσίμπησε με το κεφάλι, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.

Στο 50' η Ατλέτικο φώναξε για πέναλτι σε πέσιμο του Κόστα στην περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ντε Μάρκος έκλεψε από τον Γοδίν και μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα από ιδανική θέση. Και τελικά στο 55ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Φελίπε Λουίς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κόκε με κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ατλέτικο. Στο 61ο λεπτό ο Κουρτουά έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Αντούριθ, όπως έκανε και στο 80' σε νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη. Στο 82ο λεπτό το σουτ του Μουνιαΐν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 86' η Μπιλμπάο έχασε τον Λαπόρτε με κόκκινη κάρτα.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Μπαλενθιάγα, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος (78' Τοκέρο), Σουσαέτα (72' Γκιγιέρμο), Ρίκο (83' Μπενιάτ), Μουνιαΐν, Αντούριθ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Λουίς, Γοδίν, Μιράνδα, Χουανφράν, Σουάρεθ, Γκάμπι, Σόσα (57' Αρντά Τουράν), Κόκε, Κόστα (90+1' Βίγια), Γκαρθία (82' Ροντρίγκες).

ΘΕΛΤΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 1-0
Γήπεδο: Μπαλαΐδος

Κλείδωσε την παραμονή της η Θέλτα, που επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλη κι έβαλε τέλος στα όνειρά της για σεντόνι.

Το ματς δεν είχε καμία φάση στο πρώτο ημίωρο, ενώ στο 31' ο Ινίγο Λόπεθ έκοψε σωτήρια τη σέντρα του Κόκε, πριν ο Γκαμεϊρό στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Θέλτα. Στο 38' ο Βάρας είπε όχι σε κεφαλιά του Νολίτο, ενώ στο 42' ο Μπακά έφυγε στην κόντρα, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Στο 47ο λεπτό το σουτ του Ραφίνια, πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 55' ο Γιοέλ απέκρουσε το σουτ του Κόκε. Στο 60ο λεπτό το σουτ του Κόκε κόντραρε και πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 66' το σουτ του Ορεγιάνα, τράνταξε το δοκάρι της Σεβίλλης. Στο 84ο λεπτό το σουτ του Μάγιο έφυγε λίγο άουτ και τελικά στο 87' ο Νολίτο με πέναλτι έκανε το 1-0 για τη Θέλτα.

ΘΕΛΤΑ: Γιοέλ, Τζόνι, Φοντάς, Μάγιο, Ι.Λόπεθ, Α.Λόπεθ (49' Ορεγιάνα), Κρον Ντέλι, Ραφίνια (80' Αουρτενέτσε), Φερνάντεθ, Κάρλες (73' Μπερμέχο), Νολίτο.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάρας, Κόκε, Φάτσιο, Παρέχα, Ναβάρο, Τροχόφσκι (73' Χάιρο), Ιμπόρα, Ράκιτιτς, Βιτόλο (73' Ρέγιες), Γκαμεϊρό (84' Μορένο), Μπακά.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-1
Γήπεδο: Κορνεγιά Ελ Πρατ

Τεράστια νίκη με 1-0 πέτυχε η Μπαρτσελόνα στο Καταλανικό ντέρμπι επί της Εσπανιόλ, πέρασε πρώτη και περιμένει γκέλα της Ατλέτικο στο Σαν Μαμές.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κασίγια απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Νεϊμάρ, ενώ στο 9' ο κίπερ της Εσπανιόλ, είπε όχι σε κοντινό πλασέ του Μέσι. Στο 16ο λεπτό ο Μέσι δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να βρει δίχτυα, ενώ στο 19' ο Άλβες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Νεϊμάρ έχασε ίσως την ευκαιρία της χρονιάς προ κενής εστίας. Στο 2ο λεπτό ήταν η σειρά της Εσπανιόλ να χάσει μοναδική ευκαιρία, καθώς ο Γκαρθία έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πίτσι βρέθηκε φάτσα με τον Πίντο, αλλά σούταρε μόλις άουτ. Στο 39ο λεπτό ο Νεϊμάρ βγήκε από αριστερά και προσπάθησε να πλασάρει έξυπνα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ γενικότερα το ματς ήταν αρκετά σκληρό και η Μπαρτσελόνα έδειχνε ειδικά στο πρώτο μέρος να μην μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους για την εστία του Κασίγια.

Στο 67ο λεπτό μετά από κόρνερ του Μέσι, ο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κασίγια μπλόκαρε, ενώ στο 71' ο Μέσι πάτησε με απίστευτο τακουνάκι στον Σεσκ, αλλά εκείνος κόπηκε την τελευταία στιγμή. Στο επόμενο λεπτό η Εσπανιόλ βγήκε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του Άλεξ δεν ανησύχησε τον Πίντο, ενώ στο 74' μετά από κόρνερ, ο Πικέ έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση. Τελικά στο επόμενο λεπτό η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χάβι Λόπεθ και ο Μέσι από τα 11 μέτρα έγραφε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα. Στο 83ο λεπτό ο Κασίγια βγήκε από την περιοχή του και απέκρουσε το πλασέ του Μέσι με αποτέλεσμα να αποβληθεί, ενώ στο 85' το φάουλ του Μέσι πέρασε λίγο άουτ και στο 87' ο Χάβι Λόπεθ που κάθισε κάτω από τα δοκάρι απέκρουσε το σουτ του Αλέξις. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Αλέξις έφυγε μόνος με τον Λόπεθ, αλλά η λόμπα του πέρασε λίγο άουτ.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Φουέντες, Κολότο, Μορένο (48' Σίντνεϊ), Λόπεθ, Σάντσεθ, Ντ.Λόπεθ, Πίτσι (66'Άλεξ), Στουάνι, Σιμάο (78' Κόρδοβα), Γκαρθία.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Άλβες, Μασεράνο, Άλμπα, Πικέ, Μπούσκετς, Τσάβι, Σεσκ (89' Σέρχι), Μέσι, Πέδρο (78' Ινιέστα), Νεϊμάρ (80' Αλέξις).

Keywords
Τυχαία Θέματα