Και η διοργανώτρια Γαλλία στα προκριματικά του Euro 2016;

17:05 23/1/2014 - Πηγή: AEK365

Τα ανώτατα στελέχη της UEFA αναμένεται να συνεδριάσουν το προσεχές διάστημα, συζητώντας την προοπτική να αγωνίζεται η διοργανώτρια των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στα προκριματικά.

Ο κύριος λόγος για τη σκέψη αυτή είναι η δυνατότητα να δίνει ο εκάστοτε διοργανωτής δυνατά φιλικά προετοιμασίας στη διετή διάρκεια των προκριματικών. Παράλληλα, από τη στιγμή που αυτά τα «φιλικά» παιχνίδια θα διεξάγονται σε αγωνιστικές της προκριματικής φάσης, θα προσελκύσουν και περισσότερο κοινό σε σύγκριση με το αν γινόντουσαν σε μια τυχαία ημερομηνία.

Εφόσον η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιηθεί, τον ερχόμενο μήνα στην κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης για το Euro 2016 θα συμπεριληφθεί και η διοργανώτρια Γαλλία. Συνεπώς, θα έχουμε 54 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των έξι, ενώ η Γαλλία θα τοποθετηθεί αυτόματα ως «έκτη» στον ένατο όμιλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα των «τρικολόρ» δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν στην τελική βαθμολογία, με το αντίστοιχο να ισχύει, φυσικά και για τις αντιπάλους της γαλλικής εθνικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα