Και από το… πουθενά, Μήτρογλου

21:38 2/11/2013 - Πηγή: AEK365

SUPER LEAGUE 10η αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Απ. Νικολαϊδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος

Ένα γκολ στην εκπνοή, από τον... συνήθη ύποπτο, τον Κώστα Μήτρογλου έγραψε την ιστορία στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, το... σενάριο μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την κατάληξη δεν ήταν το... αναμενόμενο. Ο ΟΣΦΠ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο -κακό από άποψη φάσεων και... συγκινήσεων- ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν την πιο ουσιαστική ευκαιρία. Στο δεύτερο μέρος το ματς «ζωντάνεψε», ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος στα... σημεία, είχε περισσότερες πειστικές ευκαιρίες, κατάφερε ως ένα σημείο να μην... καμφθεί από τις συνεχείς διακοπές που του έκοβαν τον ρυθμό, όμως εκεί που όλα έδειχναν πως αν το ματς ξεφύγει από το Χ θα βαφτεί πράσινο, ήρθε αυτό το γκολ του Μήτρογλου στο 90', που χάρισε μια σημαντικότατη νίκη στον Ολυμπιακό...

Ο ένας την κατοχή, ο άλλος τη φάση...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει από την αρχή διάθεση να γίνει αφεντικό στο ματς. Πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να την κυκλοφορήσει, αλλά το έκανε με τρόπο ανούσιο, καθώς δεν έβρισκε διαδρόμους για να φτάσει στο απέναντι τέρμα. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η συνέπεια που έδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στις αλληλοκαλύψεις, αλλά και γενικά η «δυναμική» τους άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ήδη τρεις μέσοι των γηπεδούχων είχαν δει κίτρινη κάρτα (Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός). Η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 15', με μια κεφαλιά του Μήτρογλου που δεν βρήκε στόχο. Και... αυτό ήταν.

Η επόμενη φάση ανήκε στον Παναθηναϊκό και ήρθε στο 41(!), αφού επί της ουσίες οι γηπεδούχοι έδειξαν λίγο... θάρρος να επιδιώξουν να επιτεθούν μετά τα πρώτα 40 λεπτά αγώνα! Ο Λαγός έκανε μια σέντρα, ο Ρομπέρτο έδιωξε με γροθιές, αλλά η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Μανωλά και πέρασε λίγο άουτ! Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη (και η μόνη ουσιαστική) ευκαιρία του πρώτου μέρους και ανήκε στον Παναθηναϊκό. Ο Μπέργκ βρήκε πολύ ωραία τον Μέντεζ μέσα στην περιοχή, εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά πλάσαρε εντελώς άψυχα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

«Πράσινες» ευκαιρίες, διακοπές και... Μήτρογλου

Το δεύτερο ημίχρονο -ευτυχώς- ξεκίνησε πολύ πιο... ζωντανά. Στο 51' ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από φάουλ του Χολέμπας η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, αλλά ο Σίλντενφελντ πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 55', όταν από σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς έπιασε ένα απ' ευθείας σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπέργκ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τραγικό λάθος του Μανωλά μέσα στην περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο κατάφερε να διώξει. Ο ρυθμός δεν έπεσε παρά τις... προσπάθειες των οπαδών του Παναθηναϊκού και τις δύο διακοπές για ρήξεις αντικειμένων και στο 60΄ο Ολυμπιακός απάντησε με μια καλή κεφαλιά του Μήτρογλου.

Στο 70' ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ. Ο Μέντεζ βρήκε καταπληκτικά τον Φιγκερόα μέσα στην περιοχή, όμως εκείνος πλάσαρε ελάχιστα άουτ! Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ρομπέρτο να προλαβαίνει οριακά τον Ρισβάνη. Και αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες και η κερκίδα έκανε ό,τι μπορούσε για να τους χαλάσει το μομέντουμ (ακολούθησε ακόμη μια διακοπή), τελικά το γκολ ήρθε -από του... πουθενά- για τον Ολυμπιακό. Σε μια φάση μου δεν ...μύριζε, ο Μήτρογλου συνεργάστηκε με τον Φουστέρ, έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 0-1 στο 90' και κάπου εκεί τελείωσαν όλα...

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα Πράνιτς, Μέντες, Λαγός (71' Αμπέιντ), Φιγκερόα (84' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (91' Εντινγκά), Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα