Ήττα στην πρεμιέρα

16:23 21/7/2013 - Πηγή: AEK365

Καταστροφικό αποδείχθηκε το τέταρτο και τελευταίο 8λεπτο για την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, που ηττήθηκε με 12-8 από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα των αγώνων της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, από τον επικό θρίαμβο της Σαγκάης πριν 2 χρόνια, στάθηκε ίσος προς ίσος αντίπαλος απέναντι στη χρυσή ολυμπιονίκη του Λονδίνου, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όταν και ήταν εξαιρετική.

Προηγήθηκε 2-0, έμεινε στο παιχνίδι για τρία ολόκληρα 8λεπτα, αξιοποιώντας την ισχυρή περιφέρεια της (Ρουμπέση,

Αβραμίδου), αλλά ήταν χαρακτηριστικά άστοχη στο πλεονέκτημα με παίκτρια παραπάνω (1/8). Σε συνδυασμό με το μπλοκάρισμα και την αστοχία της Αλεξάνδρας Ασημάκη, το παιχνίδι γύρισε εναντίον της στα τελευταία 8 λεπτά, όταν οι Αμερικανίδες και ειδικά η Στέφενς έκαναν πάρτι στην επίθεση.

Το γκολ της Ρούλον (8-6) στα 51'' από τη λήξη του τρίτου 8λέπτου, έδωσε αέρα δύο γκολ για πρώτη φορά στις ΗΠΑ που στη συνέχεια ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ (11-6), πριν η Χριστίνα Τσουκαλά που ανέλαβε καθυστερημένα δράση στο τέλος, μειώσει (2.02''), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η 6η ήττα μας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα από τις ΗΠΑ τις οποίες έχουμε νικήσει μία φορά (1998 Περθ, 10-9) και 31η συνολικά στα 43 μεταξύ μας παιχνίδια.

ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ 12-8

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Άρμοστρονγκ, Σίλβερ, Σάιντεμαν, Φατάλ 1, Κλαρκ 1, Στέφενς 3, Μάθιουσον (α) 2, Νιούσουλ 2, Κράους, Ρούλον 2, Ντράις, Κρεγκ 1, Ανάι

1/2 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 9 περιφέρεια

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Διαμαντοπούλου Β., Ψούνη, Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Ρουμπέση (α) 3, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ.

1/8 π/π, 7 περιφέρεια

Διαιτητές: Σέρτζιο Μπορέλ (Ισπανία) - Ράντοσλαβ Κορίζνα (Πολωνία)

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, την Τρίτη (13.10) η Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα