«Ήταν χρέος μου να καλέσω ως μάρτυρες τους συναδέλφους υπουργούς»

09:59 27/4/2013 - Πηγή: AEK365

Την απόφαση του να καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησης του εξηγεί λίγα 24ωρα μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο πρώην υπουργός επιτίθεται στην ηγεσία του κινήματος, στην οποία αποδίδει τον κατήφορο του κόμματος και της χώρας, αλλά και στους δικαστές που παρανόμως, όπως ισχυρίζεται, κρατούν στη φυλακή τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Όπως

δηλώνει αναφορικά με το εξώδικο που έστειλε σε πολιτικά πρόσωπα καλώντας τα να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου και να καταθέσουν ως μάρτυρες, «δεν επιδιώκει να εντάξει και άλλους στο "κάδρο"».

«Με πολιτική παρουσία και δράση επί σαράντα χρόνια στη μεταπολίτευση της πατρίδας μας, από την αρχή του '74 έβγαζα πάντα μόνος μου τα "κάστανα από τη φωτιά". Ο λαός όμως όπως και κάθε πολίτης που ρωτά δικαιούται να πάρει μια απάντηση καθαρή όχι μόνο από μένα, καθώς εγώ δεν αποφάσισα μόνος μου, αλλά και από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο όργανο της κυβέρνησης Σημίτη για την ειρήνη, την άμυνα, την ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια ο έγκλειστος πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η αγορά των «αμαρτωλών» υποβρυχίων ήταν συλλογική απόφαση.

«Κάλεσα με πρωτοβουλία μου τους συναδέλφους υπουργούς του ΚΥΣΕΑ, να βεβαιώσουν ότι κανείς, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν αποφάσισε μόνος του, αλλά πήραμε μια κυβερνητική απόφαση συλλογικού θεσμικού οργάνου, που για τις αποφάσεις του κανείς δεν μπορεί να χρεώσει ευθύνη σε έναν μόνο.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σε αυτά τα δύο χρόνια να ενδυναμώσει την αμυντική επάρκεια και ναυτική ισχύ και την ανταποδοτικότητα του Πολεμικού Ναυτικού, τη στρατηγική υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, για την οποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι», δηλώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ ερωτηθείς σε ποιους αναφερόταν στη γραπτή ανακοίνωσή του μετά τη δίκη λέγοντας ότι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

«Η πολιτική ηγεσία που οδήγησε σε ένα κατ' όνομα μόνον ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή» τονίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα