Ιστορική πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης

22:56 26/7/2012 - Πηγή: AEK365

Έγραψε ιστορία ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πέρασε στα πέναλτι την Ίντερ Μπακού (4-2) (1-1 κανονική διάρκεια του αγώνα) και πλέον είναι στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League.
Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης σκόραραν ο Ναβάρο ο οποίος στο (68') έκανε το 1-0 για την ελληνική ομάδα. Η Ίντερ Μπακού όμως δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με τον Σουτζ (88').
Το 1-1 δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Τσιώλη είχαν κάποιες καλές στιγμές

με τον Περόνε και κάποιες ωραίες ενέργειες του Μπακασέτα, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Από την άλλη πλευρά δεν απείλησε ιδιαίτερα η Μπακού, η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πλευρά του Γιαλούση, ο οποίος ήταν έξω από τα νερά του, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικές προσπάθειες.
Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν άλλαξε τίποτα και μοιραία η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Στα πέναλτι, με εκτέλεση αλά Πανένκα, ο Περόνε έστειλε τον Αστέρα στην επόμενη φάση.

Η σειρά των πέναλτι:

Τσαμπούρης: άουτ
Γκεοργκιέφσκι: άουτ
Ράγιος: γκολ
Τσχατάντζε: γκολ
Ουσέρο: γκολ
Μπαρμπέντλερ: αποκρούει ο Μπαντής
Χουανίτο: γκολ
Γκένοφ: γκολ
Περόνε: γκολ

Αστέρα Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60' Κουρμπέλης), Πιπίνης (76' Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57' Μπακασέτας), Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Έγκον, Φραγκουλάκης, Ντινιωτάκης.

Ίντερ Μπακού (Καχαμπέρ Τσχαντάτζε): Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70' Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67' Μαμάντοφ), Αντάμια (60' Γκένοφ), Τσχαντάτζε.

Στον πάγκο: Πολάντοφ, Αμπραμίτζε, Αμιρκάνοφ, Νιάσε.

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (Δανία)
Βοηθοί: Σόντερμπι, Ογκούζ (Δανία)

Keywords
Τυχαία Θέματα