Η βραδιά που προσκύνησε η Μίλαν! (VIDEO)

09:21 21/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μία βραδιά που γράφτηκε με "χρυσά γράμματα" στο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ. Μαζί με τη νίκη επί της Ρέαλ το '85, μαζί με το 2-2 στο Μπερναμπέου το 2002, μαζί με τις πορείες στους "8" κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που μόνο η ΑΕΚ έχει καταφέρει. Μόνο εκείνη, από τις ελληνικές ομάδες, έχει φτάσει στα προημιτελικά και των τριών (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και ΟΥΕΦΑ) ευρωπαϊκών Κυπέλλων. ΑΕΚ - Μίλαν 1-0 λοιπόν, πέντε χρόνια

πίσω. Σαν χθες... 21 Νοεμβρίου 2006. Ένα ΟΑΚΑ "ντυμένο" στα κιτρινόμαυρα. 60.000 λαού να αναγκάζουν τη Μίλαν, που στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε την κούπα κερδίζοντας τη Λίβερπουλ (2-0 στο ΟΑΚΑ), να υποκλιθεί στις ορέξεις του... Σορεντίνο, ο οποίος εκείνο το βράδυ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και του Σέζαρ που με το γκολ φάουλ του στο 32' έστειλε στα "ουράνια" όλη την ΑΕΚ.
Εκείνη η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε άδικα την τελευταία αγωνιστική. Όμως κάτι τέτοια βράδια όπως εκείνο με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ είναι κληρονομία για το μέλλον...

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Μαντούκα, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Έμερσον, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Τόζερ (66' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86' Χετεμάι).

Μίλαν: Ντίντα (78' Κάλατς), Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46' Γιανκουλόφσκι) Ολιβέιρα (70' Μποριέλο), Ινζάγκι, Ζέεντορφ, Σίμιτς, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Μπρόκι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζιωρτζιόπουλος, Τόζερ - Ζέεντορφ, Ολιβέιρα
Εισιτήρια: 56.203

Keywords
Τυχαία Θέματα