Το ταμείο των αιωνίων!

To σαββατοκύριακο των ντέρμπι ολοκληρώθηκε με το ποδόσφαιρο να κερδίζει για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια τη μάχη της ποιότητας. Το sport.gr κάνει τον απολογισμό από τις μάχες σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ.

Ας ξεκινήσουμε από το μπάσκετ
Τα μπασκετικά ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού τα τελευταία

χρόνια δεν ήταν θέμα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Πλέον, δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεν ήταν αντάξιο αυτών που είχαμε απολαύσει τα τελευταία χρόνια και από πλευράς ποιότητας ήταν κατώτερο των προσδοκιών.

Αν εξαιρέσει κανείς το ότι έλειψε η... καφρίλα από τις εξέδρες και ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε άριστα, στο αγωνιστικό κομμάτι το ντέρμπι πήρε κάτω από τη βάση.

Η σεζόν είναι βέβαια στο ξεκίνημά της και αυτό είναι το άλλοθι των δύο αιωνίων, αλλά το μπάσκετ που παίχτηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν αντικειμενικά... μέτριο και πολύ χειρότερο από αυτό που βλέπαμε πέρυσι ή πρόπερσι. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για τους αιώνιους, τα ρόστερ αποδυναμώθηκαν και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (20/11).

Οπως και να `χει αυτό ήταν μόνο το πρώτο από τα πολλά ντέρμπι αιωνίων που θα ακολουθήσουν. Εχουμε το δεύτερο γύρο και εκτός απροόπτου τον τελικό Κυπέλλου και τα πλέι οφ της Α1. Ισως να έχουμε και κάποια ευρωπαϊκή μάχη. Οσες φορές και να παίξουν, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που χαρήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Οσα είδαμε για παράδειγμα στον ημιτελικό του Βερολίνου δεν είναι πια τίποτε άλλο παρά μία γλυκιά ανάμνηση.

Τα δεδομένα άλλαξαν και έπειτα από πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο κέρδισε τη μάχη της ποιότητας, καθώς από πλευράς θεάματος, το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν καλύτερο από αυτό του κλειστού του ΟΑΚΑ.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο
Τα... παρατράγουδα της περσινής σεζόν ευτυχώς πήραν απουσία, ενώ η διαιτησία έκανε απλώς τη δουλειά της και δεν έγινε πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα.

Είχαμε λοιπόν τις ιδανικές συνθήκες για ένα καλό ντέρμπι και οι δύο ομάδες δεν απογοήτευσαν τους φιλάθλους. Μπορεί κανείς να μην πανηγύρισε στο φινάλε, αλλά σίγουρα όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι απόλαυσαν το παιχνίδι των δύο αιώνιων στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή στο ντέρμπι, καθώς είχε και περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο. Οσα έδειξε στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα έδειξε και στην έδρα του Ολυμπιακού, αν και δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η ουσία είναι πως και οι δύο μονομάχοι έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο και κυνήγησαν τη νίκη. Πρόσφεραν θέαμα και ένα από τα πιο ελκυστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με κασέτες και αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια, οι δύο αιώνιοι αφήνουν υποσχέσεις για ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα