Η πιο αφιλοξενή φυλή στον κόσμο που σκοτώνει όποιον την πλησιάσει! (ΦΩΤΟ)

23:12 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού ένα μικροσκοπικό καταπράσινο νησάκι με ειδυλλιακές παραλίες μοιάζει με πραγματικό επίγειο παράδεισο. Ωστόσο, κανείς από τα γύρω νησιά ή ψαράδες δεν τολμούν να πάνε ποτέ στο νησί καθώς εκεί κατοικεί μια άγνωστη φυλή ιθαγενών, η οποία απειλεί με... θάνατο όποιον πλησιάσει.

Η άγνωστη φυλή των ιθαγενών του νησιού Βόρειο Σεντινέλ επιτίθεται με δόρατα ή πέτρες σε όποια βάρκα πλησιάσει τις ακτές του και ακόμα και σε ελικόπτερα ή αεροπλάνα που πετούν χαμηλά. Μάλιστα, είναι επιβεβαιωμένο ότι το 2006 σκότωσαν δύο άντρες που ψάρευαν παράνομα κοντά στις ακτές τους.

Το νησάκι Βόρειο Σεντινέλ βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό στον κόλπο της Βενγκάλης και ανήκει στην Ινδία ωστόσο κανείς δεν έχει τολμήσει να πάει στο νησί που κατοικείται χιλιάδες χρόνια.

Οι κάτοικοι του νησιού δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με κάποιον ξένο κι έτσι παραμένει άγνωστο ποια είναι η γλώσσα τους, τα ήθη κι έθιμα τους. Οι ντόπιοι την έχουν ονομάσει «Stone Age Tribe», καθώς τα μέλη της μοιάζουν βγαλμένα από μια άλλη εποχή, ενώ η φυλή θεωρείται η πιο απομονωμένη του κόσμου.

Ακόμα και η ινδική κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να έρθει σε επαφή μαζί τους. Μάλιστα, έχει απαγορεύσει διά νόμου να πάει κανείς στο νησί ή να πλησιάσει σε αυτό πιο κοντά από τα τρία μίλια. Ωστόσο, συχνά παράνομοι ψαράδες προσπαθούν να προσεγγίσουν το νησί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας ψαράς την προηγούμενη χρονιά πήγε στο νησί και έφυγε στη συνέχεια χωρίς να τον πειράξουν.

Όμως, ο οργανισμός Survival International για την προστασία ιθαγενών φυλών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αναφέρει ότι τα μέλη της φυλής είναι πολύ ευάλωτα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους καθώς μπορεί να νοσήσουν από κοινές ασθένειες για εμάς, όπως η γρίπη, για τις οποίες όμως ο δικός τους οργανισμός δεν έχει αντισώματα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε εξαφανίστηκε η φυλή των νήσων Great Andamanese στην Ινδία όταν οι Άγγλοι εποίκησαν τα νησιά στα 1800.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι η επιθετικότητά τους ίσως οφείλεται σε παλιότερες διαμάχες καθώς, όπως έχει καταγραφεί τις δεκαετίες του '80 και του '90 πολλά μέλη της φυλής σκοτώθηκαν από ανθρώπους που πήγαν στο νησί για να βρουν ασήμι και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από ένα ναυάγιο που είχε σημειωθεί έξω από το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα