Πάνω από 2.000 κορίτσια βρέφη θανατώνοται καθημερινά στην Ινδία

22:35 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 2.000 μωρά που είχαν την... ατυχία να είναι κορίτσια θανατώνονται κάθε μέρα στην Ινδία πριν ή και μετά τη γέννησή τους.

Στην Ινδία απαγορεύονται οι εξετάσεις που δείχνουν το φύλο του παιδιού, ώστε να αποκλείονται τέτοιου είδους περιστατικά καθώς σχεδόν όλοι θέλουν να κάνουν μόνο αγόρια. Ωστόσο, οι επιλεκτικές αμβλώσεις παραμένουν μία κοινή πρακτική σε περιοχές της Ινδίας, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των νεογέννητων κοριτσιών σε σύγκριση με τα αγόρια.

«Έχουμε 2.000 θηλυκά βρέφη που δολοφονούνται καθημερινά

μέσα στη μήτρα. Κάποια γεννιούνται και τα πνίγουν με το μαξιλάρι», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο NDTV η υπουργός Μανέκα Γκάντι. Ωστόσο, όπως τόνισε η κυβερνητική εκστρατεία Beti Bachao Beti Padhao (Σώστε την Κόρη, Ενημερώστε την Κόρη), η οποία έχει στόχο να αντιστρέψει τον αριθμό των κοριτσιών που μειώνεται, έχει ήδη αποφέρει καρπούς από τον Ιανουάριο οπότε ξεκίνησε.

Στόχος της εκστρατείας είναι να επιβληθεί η εφαρμογή των νόμων που ποινικοποιούν την προγεννητική επιλογή και βελτιώνουν την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση ιδίως σε 100 περίπου περιοχές, όπου τα αγόρια είναι κατά πολύ περισσότερα από τα κορίτσια.

Σε έρευνα του 2011, η οποία είχε δημοσιευθεί στη βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet» διαπιστωνόταν ότι τα τελευταία 30 χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί έως και 12 εκατομμύρια αμβλώσεις σε γυναίκες που κυοφορούσαν κορίτσια.

Στην Ινδία, τα κορίτσια θεωρούνται περισσότερο ως ένα «βάρος» καθώς η οικογένεια πρέπει να δώσει στην κόρη μία καλή προίκα, ώστε να παντρευτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα