«Γήπεδο» η Βουλή

22:46 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με «πρωταγωνιστές» τον βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του

ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοπτε επανειλημμένα.

Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, με τον κ. Διαμαντόπουλο να τους απαντά σε υψηλούς τόνους και να διακόπτει δύο φορές τη συνεδρίαση.

«Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις», είπε στον κ. Διαμαντόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Όταν ο Δ.Μάρδας ήταν στο βήμα ο Ανδρ.Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε στον προεδρεύοντα της Επιτροπής: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο Ανδρ.Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Οι διάλογοι:

Λοβέρδος: Πρέπει να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας

Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επί της διαδικασίας

Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στη Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε

Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θελετε εδώ;

Μάρδας: Θα ειχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος: Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος: Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλα δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

ΦΩΝΕΣ

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε... δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κ. Μάρδα

Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που εχει συμβεί. Διακόπτουμε ια πέντε λεπτα, να ηρεμήσετε

Μετά τη διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε επίσης μέσω Twitter την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στο προεδρείο της Επιτροπής.

Κατόπιν της διακοπής της συνεδρίασης, ο προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα