Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:15 1/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 6

Δεν είχε μεγάλη πίεση στο ματς. Στη φάση του γκολ δεν φέρει ευθύνη, ενώ είχε πολύ σωστή αντίδραση στο 90' όταν βγήκε γρήγορα από τη θέση του και κέρδισε τον Πηγιάκη σε τετ α τετ. Μοναδικό του λάθος, μία έξοδος σε κόρνερ.

Σωκράτης Τσουκαλάς 4

Αγωνίστηκε για 40 λεπτά και αντικαταστάθηκε όταν ο ΑΟΑΝ ισοφάρισε. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχασε (σε στημένη φάση) τον Καρνιάτη, ενώ σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε, δεν βοήθησε καθόλου, τόσο

στο επιθετικό κομμάτι, όσο και ανασταλτικά, με τον Ρόβα να βγαίνει στην πλάτη του.

Σταύρος Πεταυράκης 5

Αν θέλει να κάνει την καριέρα που φαίνεται να προδιαγράφεται με το ταλέντο του, θα πρέπει να δουλέψει πολύ στη σέντρα. Όπως συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια, ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ βγήκε μπροστά, πάτησε περιοχή, ενώ πολλές φορές ανέβηκε την πλευρά του, όμως οι σέντρες που επιχειρούσε ήταν όλες... σκοτωμένες, με αποτέλεσμα να τελειώνουν χωρίς ουσία οι φάσεις.

Βασίλης Ρόβας 6

Ηταν η πρώτη φορά που εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του δόθηκε και έβγαινε από πίσω. Με τον ΑΟΑΝ να παίζει με έναν επιθετικό και μετά την αποβολή με κανέναν, προσπάθησε να πάρει μέτρα και να βοηθήσει δημιουργικά. Δεν έπιασε σούπερ απόδοση, αλλά τουλάχιστον «γέμιζε» τα αντίπαλα καρέ όταν χρειαζόταν.

Σταύρος Σταθάκης 7

Έπαιξε τον ρόλο του λίμπερο ή για την ακρίβεια του μοναδικού στόπερ αφού ο Ρόβας ανέβαινε συχνά-πυκνά πιο ψηλά. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ ήταν αυτός που σημάδευαν οι συμπαίκτες του, σε όλες τις στημένες φάσεις. Είχε μάλιστα δύο καλές στιγμές στο 6' και στο 24' όταν οι κεφαλιές του πέρασαν άουτ.

Νίκος Γεωργέας 6

Ξεκίνησε το ματς ως δεύτερος αμυντικός μέσος όμως στο 40' πέρασε δεξί μπακ, λόγω της αντικατάστασης του Τσουκαλά. Στο διάστημα που αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή, προτίμησε να κρατάει τη θέση του και έδωσε περισσότερο χώρο στον Κορδέρο (πολλές φορές και στον Ρόβα). Όταν πέρασε στο άκρο της άμυνας, φάνηκε η διαφορά του με τον Τσουκαλά και η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και από τα πλάγια.

Μιγκέλ Κορδέρο 6

Δεν έχει πιάσει ανάλογη απόδοση με τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς να σημαίνει πως ήταν κακός. Ο Ισπανός έκανε πολλά χιλιόμετρα και παρότι δεν του βγήκε το παιχνίδι όπως θα ήθελε, παρουσίασε πάλι το γνωστό σοβαρό του πρόσωπο. Δείγμα της κλάσης του, που ακόμα και μία μέτρια ημέρα ξέρει να την διαχειρίζεται σωστά και να δίνει... παράδειγμα και στους συμπαίκτες του.

Ζντράβκο Πόποβιτς 6

Ο Κροάτης φαίνεται πως θα πρέπει να «δουλέψει» μόνος του τον κακό του εαυτό και εν συνεχεία να αποδώσει στο γήπεδο, βάσει των ικανοτήτων του. Η κλάση του φαίνεται στη φάση του 43' όταν με εξαιρετική προσωπική ενέργεια κάνει ένα όμορφο σουτ, με τον Μπρόκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ η κακή του ψυχολογία αποδεικνύεται απ' το ότι σε όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε, φοβήθηκε να πάρει προσωπικές ενέργειες. Είχε επίσης μία καλή στιγμή στο 23' όταν προσπάθησε να πλασάρει από δύσκολη θέση.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 6

Είναι ξεκάθαρο πως η φάση του χαμένου πέναλτι τον επηρεάζει. Μέχρι το 60' ο Κροάτης δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε, όμως από τις κινήσεις του φάνηκε πόσο επηρεασμένος είναι. Χαρακτηριστική η στιγμή του 83' όταν με πλάτη στο τέρμα και με τη μπάλα στρωμένη στα πόδια του Κορδέρο, ο -πάντα αλτρουιστής- Μπρέσεβιτς προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, θέλοντας να σκοράρει και αυτός. Πάντως έφτιαξε φάσεις, με πιο χαρακτηριστική το τελευταίο γκολ του Ντακόλ.

Δημήτρης Ανάκογλου 8

Τα γκολ που πετυχαίνει (και κυρίως το πρώτο που πέρασε 4 παίκτες) αποδεικνύουν για ποιον λόγο του γίνεται σκληρή κριτική όταν δεν πιάνει τα στάνταρ απόδοσης που μπορεί. Είχε επίσης μία ασίστ στον Ντακόλ, στο 5ο γκολ της ΑΕΚ και γενικότερα έδειξε μεγαλύτερη διάθεση από το ματς του Μενιδίου. Ωστόσο, την εικόνα που είχε κυρίως στο δεύτερο μέρος, δεν θα πρέπει να την... κρατάει για ένα 40λεπτο αλλά θα πρέπει να τη βγάζει από το πρώτο λεπτό και σε κάθε παιχνίδι.

Βαγγέλης Πλατέλλας 5

Δεύτερο συνεχόμενο μέτριο παιχνίδι από τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ ο οποίος έβγαλε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό στο παιχνίδι του. Πρώτη φορά... εμφανίστηκε στο γήπεδο στη φάση του 51', που επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν... επιπέδου Πλατέλλα και έκτοτε ξανά τίποτα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Γροντής 6

Πήρε τη θέση του Πόποβιτς στο 68' και ύστερα από το 1-2 που προηγήθηκε η ΑΕΚ. Ωστόσο, ούτε αυτός έδωσε κάποια επιπλέον βοήθεια από την αριστερή πλευρά και γενικά δεν φάνηκε να μπαίνει ενεργά στο ματς, παρότι από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του, η ΑΕΚ πέτυχε άλλα 4 τέρματα.

Αλεξάντερ Ντακόλ 9

Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας περιόδου. Η συνολική του παρουσία στα ελληνικά γήπεδα μαρτυρούν ότι μπορεί να σταθεί άνετα στην ΑΕΚ τη Football League, αλλά οι εμφανίσεις του μέχρι τώρα δείχνουν πως αποτελεί... ερωτηματικό για το αν η Ένωση θα πρέπει να τον κρατήσει και να «ποντάρει» πάνω του. Στο σημερινό ματς, με τα τέρματα που πέτυχε, έδειξε πως δεν έχει... αντίπαλο στην κατηγορία. Τρομερά τελειώματα και απίστευτη εκτελεστική δεινότητα. Σήμερα, όμως, διότι για μακρά περίοδο ο Βραζιλιάνος βρισκόταν σε... λήθαργο.

Τάσος Τσουμάγκας -

Πέρασε στη θέση του Πεταυράκη για το τελευταίο δεκάλεπτο και το σημαντικό είναι η επανεμφάνιση του. Πλέον έχει μπροστά του 10 παιχνίδια προκειμένου να ξεπεράσει την μακρά αποχή λόγω του τραυματισμού του και να αποδείξει ότι αξίζει θέση για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 8

Μόλις δύο αλλαγές πραγματοποίησε στο βασικό σχήμα, αντί του ματς της περασμένης αγωνιστικής με τη Θύελλα Ραφήνας, βάζοντας στην ενδεκάδα τους Πόποβιτς και Γεωργέα, αντί των Γροντή και Ντακόλ, αντίστοιχα. Η ΑΕΚ δέχτηκε πάλι τέρμα από στημένη φάση και είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Δέλλα, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, η αλλαγή εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο και η ευρεία νίκη της ομάδας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο και στις κινήσεις που έγιναν άμεσα από τον πάγκο. Αντικατέστησε τον -πάλι κακό- Τσουκαλά, πέρασε τον Γεωργέα στο δεξί άκρο της άμυνας, γύρισε στον άξονα τον Ανάκογλου και έριξε στην επίθεση τον Ντακόλ. Τα αντανακλαστικά του δούλεψαν γρήγορα και με τις παραπάνω αλλαγές, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση και την αποβολή του Μυρίλλα, η ΑΕΚ έφτασε σε μία εύκολη νίκη στο δεύτερο μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα