Κάνει πλάκα η Μπάγερν Μονάχου

18:37 1/3/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 23η Αγωνιστική

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 5-1
Γήπεδο: Allianz Arena

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει να σπέρνει τον τρόμο στην Bundesliga διαλύοντας με 5-1 την Σάλκε η οποία λίγες μέρες πριν είχε δεχτεί 6 γκολ από την Ρεάλ Μαδρίτης.
Σε μεγάλη βραδιά ο Άριεν Ρόμπεν που πέτυχε χατ τρικ με τον Νταβίντ Αλάμπα

να ανοίγει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό και τον Ολλανδό να κάνει το 2-0 με την συμπλήρωση 15 λεπτών έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια.
Στο 24' ήταν η σειρά του Μάντζουκιτς ο οποίος αξιοποίησε σέντρα του Αλάμπα για το 3-0 αλλά ο εφιάλτης της Σάλκε δεν τελείωσε εκεί.
Ο Άριεν Ρόμπεν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το λάθος του Ματίπ και στο 28' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με την Σάλκε να έχει ευκαιρίες για ένα γκολ αλλά τον Νόιερ να είναι αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βάλουν γκολ και έτσι ο Ραφίνια είπε να βάλει ένα... χεράκι καθώς έπειτα από κόρνερ η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Σβαϊνστάιγκερ και μετά στον Βραζιλιάνο για να καταλήξει στα δίχτυα στο 64'.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα αλλά στο 77ο λεπτό στην προσπάθεια του να διορθώσει το λάθος του Μπόατενγκ ανέτρεψε τον Μάντζουκιτς στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και να αποβάλει τον Έλληνα στόπερ. Ο Ρόμπεν δεν αστόχησε και με το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
Σημειώνεται πως η Σάλκε υπήρξε συνεπής στην παράδοση καθώς στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο Μόναχο, πριν την σημερινή, δεν είχε φύγει με λιγότερα από τέσσερα γκολ παθητικό.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (77' Χόμπιεργκ), Ρόμπεν (84' Κοντέντο), Γκέτσε (70' Πιζάρο), Κρόος, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μάντζουκιτς
Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Κολάσινατς, Γκορέτσκα (28' Φουχς), Νοϊστέντερ, Μπόατενγκ, Φαρφάν, Ντράξλερ (78' Χούγκλαντ), Χούντελααρ

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάιντς 0-1
Γήπεδο: Bay Arena

Ο εφετινός Φεβρουάριος αποδείχτηκε "μαύρος" για την Μπάγερ Λεβερκούζεν καθώς μετά και την σημερινή ήττα από την Μάιντς με 1-0, το συγκρότημα του Σάμι Χίπια μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα οι τρεις είναι μέσα στην Bay Arena. Σήμερα ήταν σειρά της Μάιντς να φύγει νικήτρια από την έδρα της Λεβερκούζεν και να παραμείνει αήττητη για 3η σερί αγωνιστική χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 37ο λεπτό ο Καμερουνέζος Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ με δεξί σουτ έπειτα από μπαλιά του Μπελ. Η Λεβερκούζεν σε ακόμα ένα παιχνίδι εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε την δεύτερη θέση.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ (76' Οζτουνάλι), Φολσέιντ, Τοπράκ, Καν, Μπέντερ, Ρέιναρτζ (60' Κίσλινγκ), Ρόλφες, Σαμ (46' Μπραντ), Σον, Ντερντιγιόκ
Μάιντς: Κάριους, Ποσπέχ, Νοβέσκι, Μπελ, Ντίαζ, Γκέις, Μόριτζ, Παρκ (90' Σότο), Για Κο (71' Σάλερ), Τσούπο Μότινγκ (65' Πόλτερ), Οκαζάκι

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την Αγία Πετρούπολη για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Νυρεμβέργη μετά το στραπάτσο του Αμβούργου με τους παίκτες του Κλοπ να επικρατούν χάρη σε τρια γκολ στην επανάληψη. Βέβαια στο πρώτο μέρος, η Νυρεμβέργη έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν από λάθος του Παπασταθόπουλου, ο Πέκχαρτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Σημειώνεται πως στο 36' ο Κλοπ απέσυρε στον πάγκο τον Έλληνα στόπερ.
Στο 7ο λεπτό της επανάληψης ήρθε η λύση για τους γηπεδούχους και μάλιστα από μπακ, τον Ματς Χούμελς στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό. Ο Σαχίν εκτέλεσε φάουλ, ο Σάφερ απέκρουσε κεφαλιά του Λεβαντόφσκι και ο Χούμελς πήρε το ριμπάουντ για το 1-0. Η συνέχεια ανήκε στον Αρμένιο Χένρικ Μκιταριάν ο οποίος αφού πρώτα στο 64' έδωσε ασίστ για το 14ο γκολ του Λεβαντόφσκι και για το 2-0, στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πλέον η Ντόρτμουντ είναι δεύτερη μετά την ήττα της Λεβερκούζεν.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος (36' Φρίντριχ), Χούμελς, Σμέλτζερ, Κελ, Σαχίν, Ομπαμεγιάνγκ (71' Χόφμαν), Γκρόσκροϊτς, Μκιταριάν (85' Γιόγιτς), Λεβαντόφσκι
Νυρεμβέργη: Σάφερ, Άνγκα, Πετράκ, Πινόλα (36' Πόγκατετς), Πλάτενχαρντ, Φραντζ (78' Σταρκ), Ντρμιτς, Φέλνερ (61' Καμπάνα), Κιγιοτάκε, Χλούσεκ, Πέκχαρτ

Μπράουνσβαϊγκ-Γκλάντμπαχ 1-1
Γήπεδο: Eintracht Stadion

Το τραγικό λάθος του Αντρέ Τερ Στέγκεν στέρησε από την Γκλάντμπαχ να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη από τον Οκτώβριο και τελικά έφυγε μόνο με τον ένα βαθμό από την έδρα της Μπράουνσβαϊγκ. Στο 24' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ράφαελ από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της Γκλάντμπαχ αλλά στο 52' ο Τερ Στέγκεν δεν έκανε καλό κοντρόλ σε γύρισμα από αμυντικό με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και η Μπράουνσβαϊγκ να πάρει πολύτιμο βαθμό για την σωτηρία.

Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Κέσελ, Μπίκακιτς, Κορέια, Ρέιχελ, Πφίτζνερ (80' Τόιερκαουφ), Μπόλαντ, Χοχσέιντ (87' Ελαμπντελαουΐ), Μπελαραμπί, Νίλσεν (75' Αντέμι), Κουμπέλα
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Κορμπ, Γιάντσκε, Στρανζλ, Ντάεμς, Νορντβέιντ, Χάκα (63' Κράμερ), Χέρμαν (77' Εμλαπά), Χργκότα (71' Ρουπ), Κρούσε, Ράφαελ

Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 1-1
Γήπεδο: SGL Arena

Μετά από τρεις αγωνιστικές το Ανόβερο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, με το τελικό 1-1 να μην βολεύει καμία από τις δυο ομάδες. Στο 21' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σμίντεμπαχ βρήκε τον Μάμε Μπιράμ Ντιούφ και ο Σενεγαλέζος έδωσε προβάδισμα στο Ανόβερο με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Η απάντηση για την Άουγκσμπουργκ ήρθε στο 55' με τον Εσθονό στόπερ Ράγκναρ Κλαβάν ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Άουγκσμπουργκ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League ενώ το Ανόβερο πήρε τον πρώτο του βαθμό μετά από τρεις σερί ήττες.

Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Βερχά (24' Μόραβεκ), Χονγκ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ, Άλτιντοπ (78' Εσβάιν), Βέρνερ, Γουόν Γι (63' Μίλικ)
Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλτζ, Ποκονιόλι, Αντρεάσεν, Σμίντεμπαχ, Στιντλ (68' Σόμπιχ), Χούζτι, Ντιούφ (92' Χόφμαν), Ρούντνεβς (75' Μπίτενκουρτ)

Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-0
Γήπεδο: Weser Stadion

Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2014 πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης επικρατώντας του Αμβούργου με 1-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα. Το Αμβούργο δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, μετά το 3-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, και παρέμεινε στην θέση που οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή.

Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Ιγκνόφσκι, Προντλ, Λουκιμίγια, Γκαρσία, Μπαργκφρέντε (79' Ελία), Γιουνούζοβιτς, Ομπράνιακ, Χαντ (66' Μακιάντι), Ντι Σάντο (57' Γκεμπρέ Σελασιέ), Πέτερσεν
Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Τζουρού, Ραΐκοβιτς (68' Σόμπιχ), Γιάνσεν, Μπαντέλ, Αρσλάν, Ρινκόν (46' Φαν Ντερ Φάαρτ), Γίρατσεκ (79' Νταογκάρι), Καλχάνογλου, Λασόγκα

Η 23η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα παιχνίδια Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16:30) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγάρδη (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα