Η ΑΕΚ που δεν ξέρει να κερδίζει και τα σκυμμένα κεφάλια

23:08 2/5/2012 - Πηγή: AEK365

Τα σκυμμένα κεφάλια...

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Παρά τις σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και το γεγονός ότι στην επανάληψη ο αντίπαλος δεν υπήρχε, η ΑΕΚ βρήκε (και πάλι) τον τρόπο να χάσει από τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση δεν γνώρισε την ήττα γιατί η ομάδα του Μπόλονι την πίεσε ασφυκτικά ή έπαιξε την μεγάλη μπάλα αλλά γιατί απλά έχει ξεχάσει τον τρόπο να παίρνει παιχνίδια. Δυστυχώς η ήττα γίνεται συνήθεια και στην περίπτωση της ΑΕΚ

αυτό το κακό έχει πολλές... μητέρες.

Παραμένει όμως γεγονός το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νέα διοίκηση (που όλοι ελπίζουμε να αναλάβει άμεσα). Αυτή η ομάδα με αυτόν τον προπονητή έχει αποδείξει τι μπορεί και πολύ περισσότερο τι δεν μπορεί να κάνει. Οι αλλαγές και η ανανέωση αποτελούν επιτακτική ανάγκη ώστε τουλάχιστον να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και η εικόνα των σκυμμένων κεφαλιών μετά από κάθε ματς να σταματήσει να μας στοιχειώνει.

Τουλάχιστον στην τέταρτη σφαλιάρα από τον ΠΑΟΚ είδαμε ένα παιδάκι, τον Ταξιάρχη Φούντα να κάνει ένα εξαιρετικό ματς και να αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα περισσότερα από τους νεαρούς της ποδοσφαιριστές απ' όσα τις προσέφεραν κάποιοι που μόνιμα σπαταλούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

Πού είσαι ρε Σκόκο, πού είσαι ρε Μπλάνκο;

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Δεν ξέρει να κερδίζει αυτή η ΑΕΚ

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ στο aek365

Πολλές φορές πίσω από μία λέξη ή μία φράση που θα πει κάποιος, κρύβεται όλη η αλήθεια της σκέψης του. Το περασμένο καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τονίσει πως θέλει να φτιάξει ένα σύνολο που θα χάνει δύσκολα, που ο αντίπαλος θα ματώνει για να κερδίσει. Έκτοτε, η λέξη «χάνει» και η λέξη «ήττα», ανεξάρτητα με τους προσδιορισμούς τις ακολουθούσαν, μπήκαν στην «ζωή» της ομάδας. Όντως, με εξαίρεση ελάχιστα παιχνίδια, σε όλα τα άλλα η ΑΕΚ έχασε δύσκολα. Όμως έχασε. Και για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα έρθει. Παρόλα αυτά, αν και ο Ισπανός ήταν αυτός που είχε πει την περιβόητη φράση, έφυγε με μόλις μία ήττα και τρεις νίκες στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, αυτός που την έκανε... επιστήμη την ήττα ή γενικά τους πεταμένους βαθμούς, ήταν ο Νίκος Κωστένογλου. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν μπορεί να μεταδώσει πνεύμα νικητή στους παίκτες του και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. 2 (δύο) νίκες στα τελευταία 11 (έντεκα) παιχνίδια. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Δεν είναι ούτε καν... Αγροτικός Αστέρας ή κάτι τέτοιο. Για πέμπτο σερί παιχνίδι ο δικέφαλος δεν κερδίζει. Σίγουρα δικαιολογίες (για τον προπονητή) υπάρχουν πολλές. Αρκετές και σοβαρές απουσίες, αλλά και ατυχία με το να χάσει στο ζέσταμα έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του, όπως είναι ο Φαμπιάν Βάργκας.

Μην γελιόμαστε όμως γιατί αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η ΑΕΚ δεν έχασε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (και αποχαιρετάει το Τσάμπιονς Λιγκ) επειδή ο αντίπαλος

Keywords
Τυχαία Θέματα