Γλέζος: Οι Γερμανοί θέλουν να μας τιμωρήσουν

15:02 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε ο Μανώλης Γλέζος σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τις οποίες ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε «δίκαια πανανθρώπινα που δεν διαγράφονται με τίποτα»

Όπως ανέφερε, όλες οι χώρες, ακόμα και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο, πήραν αποζημιώσεις μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Μόνο η Ελλάδα δεν πήρε. Για ποιον λόγο;», διερωτήθηκε.

Όπως ανέφερε «και η Βουλγαρία και η Ιταλία, που ήταν κατακτήτριες

χώρες, πλήρωσαν αυτά που τους καταλόγισε η Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων. Θα βλέπανε ποτέ την Ελλάδα οι φασίστες οι Βούλγαροι και οι φασίστες οι Ιταλοί, αν δεν ήταν οι Γερμανοί; Συνεπώς, ο κύριος υπεύθυνος αυτοεξαιρείται και οι κολαούζοι πληρώνουν. Για ποιον λόγο;», τόνισε.

Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι «Θέλουν να μας τιμωρήσουν» επειδή με το έπος του 1940-41 η Ελλάδα κατέρριψε τον μύθο περί αήττητου του Άξονα.

«Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, αναφέροντας ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται σήμερα στα 168 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί οι τόκοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα