Στον «αέρα» η έκδοση καινούργιων βιβλίων

14:42 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στην έκδοση νέων βιβλίων καθώς εκδότες και βιβλιοπώλες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει πρόβλημα με την παραχώρηση κωδικών ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη, κάτι που μπορεί να σταματήσει τις καινούργιες εκδόσεις του 2012.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω απλήρωτων οφειλών της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το 2007 προς την εταιρεία στην οποία έχει παραχωρήσει το δικαίωμα του ISBN. Έτσι, υπεύθυνος της εταιρείας αρνείται να βάλει τους νέους κωδικούς που έχουν ληφθεί από το Διεθνές Κέντρο ISBN.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει το θέμα και ζητά άμεση λύση, καθώς, όπως υπογραμμίζει, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην υπάρχουν κωδικοί για βιβλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να μην μπορεί να προχωρήσει σε νέες εκδόσεις.

Ωστόσο, από την πλευρά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, η αναπληρώτρια διευθύντρια, Αντωνία Αράχωβα, καθησυχάζει τους εκδότες, τονίζοντας ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει θα λυθεί άμεσα.

«Δεν θα ήθελα να κινδυνολογούμε. Αυτή τη στιγμή δίνουμε ISBN και φροντίζουμε ώστε το ζήτημα να λυθεί ταχύτατα».

Η κ. Αράχωβα ανέφερε ότι τα χρωστούμενα στην εταιρεία που δίνει τα ISBN είναι περίπου 24.000 ευρώ. «Ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της εταιρείας και οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν δρομολογηθεί» τονίζει.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για οφειλές που είχε η προηγούμενη διοίκηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και οι οποίες τώρα βαραίνουν την παρούσα διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα