Γιορτή με την ΑΕΚ στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας

10:15 6/7/2013 - Πηγή: AEK365

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Η ΑΕΚ κυλάει στις φλέβες των κατοίκων της Νέα Σινώπης στην Πρέβεζα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους περίπου 700 κατοίκους που έχει το γραφικό χωριό της Πρέβεζας, οι 650(!) είναι φίλοι της «Ένωσης». Και όταν μια ΑΕΚοκρατούμενη περιοχή, όπως η Νέα Σινώπη, καλεί τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ,

για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα-πολύ δε περισσότερο, όταν μεσολαβεί ο Πρεβεζάνος σε καταγωγή Λάμπρος Γεωργιάδης, που έχει τιμήσει και με το παραπάνω την «κιτρινόμαυρη» φανέλα- οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου βετεράνων άσων της ΑΕΚ, δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν. «Επιλέξαμε να ρίξουμε αυλαία στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για την περίοδο 2012-13, με τον αγώνα κόντρα στους βετεράνους της Θύελλας Νέας Σινώπης. Και τούτο, γιατί στη Νέα Σινώπη, χτυπάει δυνατά η καρδιά της ΑΕΚ, αφού περισσότεροι από το 80% των κατοίκων της και λόγω ποντιακής καταγωγής, είναι οπαδοί της ιστορικότερης ομάδας στην χώρα. Της ΑΕΚ. Και μας τιμάει ιδιαίτερα η πρόσκληση των φίλων «ενωσιτών» από τη Νεα Σινώπη, αφού θα μας κάνουν την χαρά, να είμαστε και οι επίτιμοι καλεσμένοι τους στα εγκαίνια του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Νέας Σινώπης, που θα γίνουν την επόμενη ημέρα του αγώνα. Είμαστε σίγουροι, ότι θα συμμετέχουμε σε μια μεγάλη γιορτή, που θα μας μείνει αξέχαστη.

Εμείς κάνουμε πάντα φιλικούς αγώνες με σκοπό να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για βοήθεια και γενικά αγωνιζόμαστε για φιλανθρωποικοόυς σκοπούς. Η περίπτωση όμως της Νέας Σινώπης Πρέβεζας είναι ειδική λόγω του έντονου στοιχείου της ΑΕΚ στην Περιοχή, λόγω του Πόντου και έχουμε πολύ φίλο τον Χρήστο Τερζόγλου. Θυμόμαστε τη φιλοξενία που τύχαμε πέρυσι στην Πρέβεζα και το ίδιο νιώθουμε για τη Νέα Σινώπη», τόνισε ο προπονητής της ομάδας βετεράνων και ταμίας του Συνδέσμου Μιχάλης Σιμιγδαλάς. Ο κ. Σιμιγδαλάς μάλιστα ήταν και αυτός, που από την πρώτη ημέρα που ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Σ.Φ. ΑΕΚ Νέας Σινώπης Χρήστο Τερζόγλου, ανάλαβε να φέρει σε πέρας τα διαδικαστικά, ώστε στη Νέα Σινώπη, να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι παλαίμαχοι της ΑΕΚ.

Αποστολή... πολλών αστέρων

Και τα κατάφερε, αφού δημιούργησε μια αποστολή «πολλών αστέρων», που αναχώρησε στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου, από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα από το οικόπεδο που θα δημιουργηθεί και πάλι το γήπεδο της ΑΕΚ. Στην αποστολή λοιπόν -που θα παραθέσουμε τα ονόματα με σειρά αρχαιότητας στην προσφορά προς την ΑΕΚ-θα συμμετέχουν οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Καραφέσκος, Μιχάλής Σιμιγδαλάς, Νίκος Σεβαστόπουλος, Χρήστος Αντωνόπουλος, Απόστολος Τόσκας, Ανδρέας Καρακίδης, Γιάννης Μουσούρης, Γιώργος Βλαντής, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Συμεών Χατζής, Γιώργος Κούτουλας, Στέφανος Πορφύρης, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Πιθαρούλης, Μιχάλης Καρούσης Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς. Με την αποστολή θα είναι παρόν και ο Ντανιέλ Μπατίστα, που θα πάει στη Νέα Σινώπη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στην Ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ και τον Εργοτέλη Δημήτρη Χατζάκη, Να σημειώσουμε ότι ήδη βρίσκονται στην περιοχή ο Χρήστος Αρδίζογλου με τον Λάμπρο Γεωργιάδη. Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, στη Νέα Σινώπη, θα αγωνιστούν εκπρόσωποι από τέσσερις γενιές της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, ενώ θα απουσιάσουν οι Μιχάλης Βλάχος, που τραυματίστηκε στη Σίφνο, αλλά και οι Μανόλης Παπαδόπουλος, Κοσμάς Πεσιρίδης και Στέφανος Καλεντέρογλου, που επαγγελματικές υποχρεώσεις τους «καθήλωσαν» στην Αθήνα. Όπως και ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, που βρίσκεται για προσωπικές υποθέσεις στην Βέροια. Την αποστολή, συνοδεύει και ο «πατέρας»-όπως όλοι τον φωνάζουν-Κώστας Μάρκου, που η ιστορία και η προσφορά του στην ΑΕΚ, επιβραβεύτηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του σωματείου με την εκλογή του στην διοίκηση.

Και πλέον θα την συνοδεύει, όχι μόνο ως επίτιμο μέλος, των παλαιμάχων αλλά και ως ο υπεύθυνος που όρισε η διοίκηση στην ΑΕΚ με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων. Η αποστολή αναμένατε γύρω στις 14:00 στη Νεα Σινώπη. Τα μέλη της θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Πρέβεζα Beach» και στη συνέχεια θα ξεκουραστούν αφού στις 18:00 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας. Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα έχει προγραμματιστεί να γευματίσει η αποστολή στην ταβέρνα «Ο Μερακλής» του Χρήστου Φούντογλου, που βρίσκεται στην κεντρική Πλατεία της Σινώπης . Εκαι θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Και την Κυριακή το πρωί, στις 10:30 όλοι θα παρευρεθούν στα επίσημα εγκαίνια του "Συνδέσμου φιλάθλων ΑΕΚ Νέας Σινωπης και μετά τα εγκαίνια, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα

«Χρυσή επτάδα» για τιμητικές διακρίσεις

Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει να τιμήσουν επτά αστέρες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Η αρχή θα γίνει με τον Κώστα Νεστορίδη, που επισκέπτεται τη Νέα Σινώπη μετά από 71 χρόνια! Θα ακολουθήσουν οι Στέλιος Σεραφείδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Καραφέσκος, Χρήστος Αρδίζογλου. Και οι βραβεύσεις θα ολοκληρωθούν με τον Μιχάλη Σιμιγδαλά, που δεν επιθυμούσε να τιμηθεί ιδιαιτέρως, αλλά ο κ. Χρήστος Τερζόγλου, επέμενε να τιμηθεί για την δουλειά που προσφέρει στους παλαιμάχους, αλλά και τη σημαντική συμβολή του, για να γίνει ο αγώνας. Και τέλος θα τιμηθεί ο Λάμπρος Γεωργιάδης, που έχει δοξάσει τον Νομό Πρεβέζης με την προσφορά του στην ΑΕΚ και η καταγωγή του είναι από τη Νέα Σαμψούντα, που βρίσκεται 500 μέτρα από τη Νέα Σινώπη

Χρήστος Τερζόγλου: «Η ΑΕΚ κυλάει στις φλέβες μας»

Η Νέα Σινώπη, και η Νέα Σαμψούντα αποτελούν μαζί με τον Αρχάγγελο τα τρία ποντιακά χωριά του Δήμου Ζαλόγγου. Οι κάτοικοί τους προέρχονται από τη Μικρά Ασία και διατηρούν τα δικά τους ήθη και έθιμα. Η Νέα Σινώπη στην τελευταία απογραφή είχε 693 κατοίκους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως σε πολιτιστικό επίπεδο με τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ», που ιδρύθηκε το 1981 και έχει να αναδείξει σπουδαία πολιτιστική δράση. Η Νέα Σινώπη, δημιουργήθηκε από Πόντιους Πρόσφυγες το 1924. Η καταγωγή των περισσότερων από τις 50 με 60 οικογένειες που ήρθαν τότε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το χωριό ήταν από την Νέα Σινώπη του Πόντου και τα περίχωρά της και από το Πουλατζάκ. Αποτελεί ένα από τα τέσσερα χωριά (μαζί με την Νέα Σαμψούντα, την Κερασούντα και τον Αρχάγγελο) Ποντίων Προσφύγων που ιδρύθηκαν την περίοδο εκείνη στο νομό Πρέβεζας.

Και όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος σε τέτοιες περιοχές το στοιχείο της ΑΕΚ είναι πολύ έντονο. Και όταν βρίσκονται δραστήριοι άνθρωποι, όπως ο Χρήστος Τερζόγλοπυ, που έχει την ΑΕΚ ως «θρησκεία» καταλαβαίνεται, ότι μπορούν να δημιουργηθούν θαύματα, που θα προάγουν και θα διαφημίζουν τη ιδέα της ΑΕΚ. Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών και οδηγός στο επάγγελμα-άνεργος παρακαλώ τον τελευταίο χρόνο-Χρήστος Τερζόγλου, είχε ως όνειρο ζωής αφ ενός να «φέρει» στην γενέτειρα περιοχή του τους βετεράνους της ΑΕΚ και αφ ετέρου να δημιουργήσει ένα Σύνδεσμο Φιλάθλων της ΑΕΚ. Και αυτό το Σαββατοκύριακο, θα δει να παίρνουν σάρκα και οστά τα όνειρά του. Και μάλιστα χωρίς την οικονομική βοήθεια κανενός πολιτικού η πολιτειακού φορέα, αλλά από τους πόρους του ιδίου και των συνεργατών του στη διοίκηση του Σ.Φ ΑΕΚ Ν Σινώπης! Συνεργάτες που είναι οι Όμηρος Ορφανίδης (ταμίας), Ιωάννης Παπαδόπουλος(ταμίας), Ηλίας Φούντογλου (μέλος)και Διονύσης Κέσογλου. Αύριο λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» βετεράνοι, θα πατήσουν το χωρητικότητας 3000 θεατών και με σύγχρονο χορτοτάπητα γήπεδο της Νέας Σινώπης, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ζάλογγου, οι βετεράνοι άσσοι της ΑΕΚ και αύριο θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ: «Είναι ξεχωριστή μέρα για το χωριό μας ,για τον σύνδεσμο μας και για εμένα προσωπικά. Είμαι ιδιαιτέρα χαρούμενος γιατί μετά από πολλές προσπάθειες και μεγάλο αγώνα καταφέραμε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο μας. Να ιδρύσουμε τον Σ.Φ. ΑΕΚ Ν. Σινώπης. Διότι για εμάς η ΑΕΚ κυλάει στις φλέβες μας και ειδικά στο χωριό μας στην Ν.Σινωπη Πρέβεζας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά που θα φιλοξενήσουμε στον τόπο μας τους θρύλους της ΑΕΚ και ολοκλήρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Νεστοριδη, ένα παιδί που μεγάλωσε και έζησε στο χωριό μας όπως επίσης και τον συγχωριανό μας κ .Λάμπρο Γεωργιαδη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον σύνδεσμο παλαιμάχων ΑΕΚ που χωρίς ενδοιασμό δεχτήκαν την πρόσκληση μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό μου φίλο κ. Μιχάλη Σιμιγδαλα για την βοήθεια του. Και φυσικά να ευχαριστήσω και τον φίλο Χρήστο Φούντογλου, που έβαλε τη ταβέρνα που θα κάνουμε το γλέντι μετά το παιχνίδι, αλλά και όλους όσοι μας συμπαραστέκονται ηθικά και υλικά στην προσπάθειά μας. Πιστεύουμε, ότι η εκδήλωση που ετοιμάζουμε θα «χαράξει» τους φιλάθλους όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων στο Νομό μας και ελπίζουμε να «χαράξει» και τις μνήμες των καλεσμένων μας»

Ο Νεστορίδης, επιστρέφει στη Σινώπη, μετά από 71 χρόνια!

Ο Κώστας Νεστορίδης, που θα είναι από τα τιμώμενα πρόσωπα, επιστρέφει μετά από 71 χρόνια στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας! Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, στα... χωράφια της ΑΕΚοκρατούμενη περιοχής και σε ηλικία 12 χρονών, έπαιζε μπάλα και όπως ο ίδιος επισημαίνει, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον Ιταλών στρατιωτών, που επιθυμούσαν να τον πάρουν μαζί τους! Είναι από τις συμπτώσεις της μοίρας, που σε κάνουν να απορείς! Και όμως ο τεράστιος Κώστας Νεστορίδης, ο επιθετικός-μύθος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, έπαιξε μπάλα στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας ή για την ακρίβεια στα ...λιβάδια της.
Και ο τεράστιος «μύθος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μας ανέλυε την περασμένη εβδομάδα στη Σίφνο με τον απίστευτο αφηγηματικό του τρόπο μία ιστορία που λίγοι γνωρίζουν: «Όταν ήμουν 12 ετών, ήρθαμε για να μείνουμε σε φίλους μας στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας, γιατί στην Αθήνα τα μεροκάματα ήταν λίγα και η πείνα θέριζε τον κόσμο. Ήμασταν βλέπετε κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ήρθα στην Πρέβεζα με τη μητέρα μου και την αδερφή μου. Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου έμειναν στην Αθήνα.
Η μάνα μου θέριζε στα χωράφια, η αδερφή μου καθάριζε σπίτια και εγώ ήμουν με τα γελάδια και τα ζώα. Ήμουν βοσκός! Εκεί έπαιζαν ποδόσφαιρο Ιταλοί στρατιώτες και εγώ έπαιζα μαζί τους. Τους ντρίμπλαρα συνέχεια και μάλιστα θυμάμαι πως μου είπαν ότι θα με πάρουν μαζί τους να παίξω ποδόσφαιρο στην Ιταλία, γιατί χρησιμοποιούσα με την ίδια ευχέρεια και τα δυο μου πόδια στη μπάλα. Ηρθαν στην μητέρα μου και ζήτησαν να με πάρουν μαζί τους. Όμως η μητέρα μου, δεν με άφησε να πάω στην Ιταλία, όπως και μερικά χρόνια αργότερα στην Αγγλία, όταν με είχαν δει Άγγλοι στρατιωτικοί να παίζω μπάλα. Το ριζικό μου ήταν να μείνω στην Ελλάδα και να μεγαλουργήσω με τη φανέλα της ΑΕΚ
Την προηγούμενη φορά που πήγαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ στην Πρέβεζα, είχα κάνει εγχείρηση και δεν μπορούσα να πάω μαζί τους. Έχω να έρθω στη Νέα Σινώπη πάνω από 70 χρόνια και θέλω πάρα πολύ να ξαναδώ τον τόπο που έζησα ως πιτσιρικάς. Για μένα θα είναι σα να γυρίζω πίσω το ρολόι του χρόνου...

Η αποστολή των γηπεδούχων

Ο Α.Ο Θύελλας Σινώπης, είναι ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας και οι παλαίμαχοι του,. δημιουργήθηκαν σχετικά πρόσφατα. Πρόεδρος και προπονητής στην ομάδα παλαιμάχων της Θύελλας, είναι ο Σπυρίδων Μαλίζογλου, ενώ ο Χρήστος Τερζόγλου, αγωνίζεται ως σέντερ φορ και έκτος από την ομάδα του χωριού του, έχει αγωνιστεί και στα Χανία το 1986. Την ομάδα, αποτελούν ακομη οι Χαράλαμπος, Ιορδάνης και Νικηφόρος Καρίμπογλου, Νικόλαος Τσελεπίδης, Φώτης και Δημητρηςε Καρασσαβίδης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αναστάσιος Μεξίζογλου, Δημητρης Βασιλειάδης, Δημητρης και Κωνσταντίνος Μιχάλογλου,. Λάμπροςε Χάσαγκλης, Νικόλαος, Σπυράκος, νΙΚΌΛΑΟς Φούντογλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Περικλής Ιωάννου, Γεώργιος Κιραμάρης και Στυλιανός Καλέσογλου

Keywords
ΑΕΚ, νέα, γιορτη, προσφορες, κρητη, αθηνα, βεροια, beach, απογραφη, δραση, ελλαδα, φορ, δημητρης, απογραφη 2011, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, γιωργος αγγελοπουλος, γιορτη σημερα, δυνατα, αυλαια, δουλεια, ζωα, ηθη και εθιμα, θαυματα, ιταλια, κοντρα, μητερα, ομηρος, ονειρα, ονοματα, ονειρο, αγωνες, απιστευτο, ασια, βλαχος, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γηπεδο, γλεντι, διοικηση, εγχειρηση, εθιμα, ηθη, ειπαν, εκκλησια, εβδομαδα, εμειναν, επτα, ετων, ζησης, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, θωμας, ιωαννου, ιορδανης, μιμης, μυθος, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οδηγος, ορφανιδης, οστα, παιδι, ποδοσφαιρο, πρεβεζα, ποντιακα, πρωι, ρολοι, σαμψουντα, συνεχεια, σειρα, σιφνο, σπιτια, συγχρονο, ταβερνα, τιμη, τρια, φυσικα, φορ, φορα, χατζης, χρηστος, χαρα, ιωαννης, κωνσταντινος, αγωνας, δημητρης, ευχερεια, φιλοι, ηρθα, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, κωστας, κυριακη, μεινει, παιχνιδι, ποδια, υλικα
Τυχαία Θέματα