«Γιατροί με Σύνορα» από τη Χρυσή Αυγή!

17:23 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η Χρυσή Αυγή μετά την τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες και τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες επανέρχεται με την δωρεάν ιατρική περίθαλψη μόνο για Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τη δημιουργία της οργάνωσης «Γιατροί με σύνορα» μόνο για Έλληνες πολίτες και καλούν μέσα από την

ιστοσελίδα τους όσους γιατρούς θέλουν να συμμετάσχουν.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από πολλές πλευρές με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει πως «ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δε μπορεί να γίνονται βορά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς».

Και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καταδίκασε την κίνηση, λέγοντας ότι «το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Με τη σειρά του και το ΠΑΣΟΚ, με έντονο μάλιστα ύφος, καταδίκασε με ανακοίνωσή του, τους «Γιατρούς με Σύνορα», υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η Ιατρική -κατά τον όρκο του Ιπποκράτη- παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί. Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν "Γιατρούς με σύνορα" και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα