Απόλυτο μονοπώλιο ο ΟΠΑΠ

17:23 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το απόλυτο αφεντικό στο στοίχημα κάθε μορφής και στα τυχερά παιχνίδια γίνεται με απ' ευθείας ανάθεση ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με τροπολογίες που ετοιμάζεται να καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά αν οι τροπολογίες περάσουν οι Έλληνες παίκτες θα μπορούν να στοιχηματίζουν μόνο στον ΟΠΑΠ (ακόμα και διαδικτυακά) και δεν θα υπάρχει καμία εναλλακτική.

Επίσης στις τροπολογίες ρυθμίζονται διάφορα εκκρεμή θέματα του Υπουργείου

και της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σχετικά με τα φρουτάκια που ετοιμάζεται να λανσάρει η ΟΠΑΠ κατά δεκάδες χιλιάδες και τα τεχνικά (όχι τυχερά) παιχνίδια. Σημαντικό επίσης σημείο είναι ότι με τα άρθρα 29, 49, 83, 84, 85 και 86 καταργείται οποιαδήποτε υποχρέωση της ΟΠΑΠ ΑΕ για επιχορήγηση σε οποιοδήποτε φορέα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών κ.λ.π.

Τέλος με την Παράγραφο 25 της τροπολογίας ακυρώνονται οριστικά οι 24 εταιρείες, που θεωρούσαν ότι είχαν υπαχθεί στο γκρίζο μεταβατικό καθεστώς και ήλπιζαν στην δυνατότητα δραστηριοποίησης τους (λίγες) ή στην εμπορική εκμετάλλευση (περισσότερες) των "προσωρινών αδειών" που χωρίς καμία καταβολή τιμήματος είχαν πάρει, εκμεταλλευόμενες το παραθυράκι του νόμου που η προηγούμενη διακυβέρνηση (υπό την εποπτεία του κ. Βενιζέλου, τότε υπουργού οικονομικών) είχε δώσει.

Οι αντιδράσεις και οι πιέσεις είναι ήδη τεράστιες καθώς ο ΟΠΑΠ γίνονται το απόλυτο και μοναδικό αφεντικό στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών με τον Έλληνα πολίτη που θέλει να ποντάρει να είναι υποχρεωμένος να παίξει εκεί και να μην έχει καμία άλλη επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα