Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

20:11 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα από τα μεγαλύτερα κύκλωματα παιδική πορνογραφίας εξαρθρώθηκε χάρη στην πανευρωπαϊκή επιχείρηση με κωδική ονομασία «IKARUS», υπό την Europol.

Η επιχείρηση διήρκησε τρεις μήνες και κατέληξε σε εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις για παιδική πορνογραφία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, συνελήφθησαν εννέα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε διάφορες περιοχές στην

Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για ακόμη πέντε, σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ΙΚΑRUS πραγματοποίησε στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμματα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων «eDonkey», τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.

Keywords
Τυχαία Θέματα