Έκανε το χρέος της η ΑΕΚ

15:15 14/5/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και στο Ρέθυμνο κόντρα στον Ερμή. Κέρδισε 2-0 τα Ζωνιανά με δύο γκολ του Ράμα, ένα σε κάθε ημίχρονο (44', 73') και στέλνει τους Κρητικούς στο τοπικό. Χωρίς να πιάσει σούπερ απόδοση, με καλή αμυντική τακτική (βοήθησε η παρουσία του Τσιρίλο, ενώ σταθερός ήταν και ο Τσούπρος) η ΑΕΚ άντεξε στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων (τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 29' ο Μπριλάκης

και στο 89' ο Αριστεινίδης), έχασε συνολικά πέντε μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ και πήρε ένα ακόμα τρίποντο.

Ο Δέλλας αποφάσισε στο σημερινό ματς, συγκριτικά με το τελευταίο στο Πέραμα, να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα 2-3 παίκτες με εμπειρία. Ο Τσιρίλο ήταν στο κέντρο της άμυνας (μαζί με τον Τσούπρο) ο Ρόβας αμυντικό χαφ (έχοντας δίπλα του στο 4-2-3-1 τον Κάτσικα) και ο Πλατέλλας ξεκίνησε δεξί εξτρέμ. Από εκεί και πέρα στην αρχική 11άδα ξεκίνησαν οι Αργυρίου και Τσουμάγκας στα άκρα της άμυνας, ο Γροντής πίσω από τον φουνταριστό Ράμα και ο Μούργκα ως αριστερό εξτρέμ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Το επηρέασε ο δυνατός αέρας που επικρατούσε στην περιοχή, ως το 25', αλλά και το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων. Για μισή ώρα βλέπαμε πολλά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων, ελάχιστες καλές στιγμές, αρκετές διακοπές και έναν Ερμή να πιέζει, να τρέχει και να προσπαθεί να «καταστρέφει» το παιχνίδι της ΑΕΚ. Πέτυχε το σκοπό του. Όμως οι Κρητικοί μετά από δύο τραγικές επιλογές του Μπριλάκη έμειναν στο 29' με 10 παίκτες. Ο αμυντικός του Ερμή αρχικά στο 7' δέχθηκε πρώτη κίτρινη κάρτα, όταν πήγε να βάλει γκολ με το χέρι (!), ενώ στο 29' κάνει σκληρό φάουλ (τάκλιν με τα δύο πόδια στη σέντρα) στον Αργυρίου. Ο διαιτητής σωστά τον απέβαλε και από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά η ΑΕΚ πήρε μπροστά... Βρήκε χώρους και χτύπησε με τον Ράμα. Ο Αλβανός δύο φορές πριν το 44' βρέθηκε σε απίστευτα τετ α τετ, ωστόσο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Βλάχο. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο όμως, πήρε όμορφα τη μπάλα από τον Μούργκα και από το ύψος του πέναλτι με σουτ έκανε το 0-1.

Χωρίς να φορτσάρει καθάρισε το ματς

Στην επανάληψη είδαμε έναν Ερμή να τα παίζει όλα για όλα. Αν και πίσω στο σκορ, αν και με 10 παίκτες, οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης. Μεγάλη ευκαιρία δεν έχασαν, ο Ντούνης δεν ανησύχησε καθόλου, ωστόσο ο Ερμής συνέχιζε να παίζει δυνατά, να αναγκάζει την ΑΕΚ σε λάθη και να μην της επιτρέπει να βγει μπροστά, έχοντας τη μπάλα στα καρέ της και στο κέντρο. Η Ένωση από την άλλη είχε ένα «νεκρό» διάστημα, στο οποίο αν και είχε χώρο να βγει σε αντεπιθέσεις δεν τα κατάφερε. Στο 71' χάθηκε στην ουσία η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μούργκα βγήκε τετ α τετ και αστόχησε. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι «κιτρινόμαυροι» καθάρισαν το ματς, πάλι με τον Ράμα. Ο Αλβανός με σουτ από κοντά έκανε το 2-0, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η μπάλα έφτασε στα πόδια του, μετά την απόκρουση του Βλάχου σε σουτ του Ρόβα, από το ύψος του πέναλτι. Μετά και το 0-2 διαδικαστικά ήταν τα υπόλοιπα λεπτά, αν και οι παίκτες του Ερμή συνέχιζαν να παίζουν δυνατά, με τον Αριστεινίδη να κάνει στο 89' ένα (ακόμα) σκληρό φάουλ πάνω στον Αργυρίου, με τον διαιτητή να του δείχνει αμέσως κόκκινη κάρτα. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ πήρε άλλη μία νίκη στη Γ' Εθνική, βάζοντας ταυτόχρονα σε περιπέτειες τον Ερμή, ο οποίος θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να δει αν θα μείνει στην κατηγορία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ: Βλάχος, Κάββαλος, Πλούσης, Ρουσάκης, Μπριλάκης, Πρινιανάκης (73' Μπεκρής), Λαριστεινίδης, Σταυρακάκης, Ευαγγέλου (54' Βαρούχας), Κωζανίδης, Γκούγκα (54' Ρηγάκης)

ΑΕΚ: Ντούνης, Αργυρίου, Τσιρίλο, Τσούπρος, Τσουμάγκας, Ρόβας (80' Κέζος), Κάτσικας (55' Γεωργέας), Γροντής, Μούργκα (77' Παληαρούτας), Πλατέλλας, Ράμα.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

17.22 Ένα πανό που γράφει: "Τα χημικά απόβλημα στον κάδο του σπιτιού σας, ιμπεριαλιστές, εRχόμαστε και να'χετε το νου σας...", έχουν αναρτήσει οι οπαδοί της ΑΕΚ.

16.35 Τους Γεωργέα, Τζανετόπουλο και Παληαρούτα έχει σηκώσει για ζέσταμα ο Δέλλας

16.11 Ασταμάτητο τραγούδι από τους οπαδούς της Ένωσης

15.50 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν πιάσει τη μικρή εξέδρα του σταδίου

15.35 Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το τελευταίο φετινό για τον Ερμή, καθώς η ομάδα των Ζωνιανών έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική

15.12 Δεν έχει πολύ κόσμο αυτή την ώρα το γήπεδο. Έχουμε ωστόσο μπροστά μας σχεδόν 50 λεπτά μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού.

15.11 Ο Ντούνης με τον Βούρα έχουν βγει για προθέρμανση

15.00 Τρομερά δυνατός άερας στην Κρήτη που σίγουρα θα επηρεάσει τις προσπάθειες των παικτών

14.53 Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο του Γάλλου στο Ρέθυμνο

Keywords
Τυχαία Θέματα