Επιβλητική πρόκριση για ΠΑΟΚ

19:12 22/1/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ρεβανς φάσης {16}
ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ:5-1
ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-1 του Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της αναμέτρησης για τη ρεβάνς της φάσης των «16». Αν και ο «γηραιός»

κατάφερε να προηγηθεί και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς (1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ), στην πορεία η ομάδα του Στέφενς κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό και να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Με 10 παίκτες αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, αφού ο Τζαβέλλας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Το ματς

Ο Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 4' ο Σιατραβάνης με εκπληκτικό πλασέ έκανε το 0-1, «παγώνοντας» την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει, με την εξέδρα να αρχίζει τη γκρίνια. Βέβαια, οι αποδοκιμασίες είχαν ξεκινήσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Κάτσε θα είναι στη βασική ενδεκάδα. Ωστόσο, στο 20' από ενέργεια του Αλβανού μέσου ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης, καθώς επιχείρησε το σουτ, ο Κηπουρός απέκρουσε, και ο Αθανασιάδης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Στοχ με εξαιρετική ενέργεια έκανε στο 22' το 2-1, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ. Ως το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πίεζε, ελέγχοντας απόλυτα το ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής παρά τις αλλαγές δεν μπορούσε να κάνει κάτι, με τον Στοχ να κάνει στο 55' το 3-1. Η πίεση του ΠΑΟΚ ήταν συνεχείς, ενώ ο Γηραιός είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Τσιλιανίδη και Ζάχορα, αλλά ο Γλύκος δήλωσε παρών. Ο Ολίσε με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 4-1 στο 83', ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάρτενς διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Στο 86' ο Τζαβέλλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ(Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ(21' Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας(78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης(67' Ολίσε).

Ηρακλής (Όγιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Λίμα, Παπαστεριανός, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Τάι (46' Σιατραβάνης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Μπανμπά, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ζάχορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα