Αυξάνεται η χωρητικότητα της «Allianz Arena»

18:41 22/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η γερμανική ομάδα σκέφτεται να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες στο Εuro 2020.
Η γερμανική εφημερίδα, «Muenchener Merkur», συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας και παλιά δόξα της, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, επιβεβαίωσε την αναβάθμιση των θέσεων από 71.137 σε 75.000 σε συνάντηση με το fan club του συλλόγου.
Στις διοργανώσεις της UEFA και στις διεθνείς διοργανώσεις η

χωρητικότητα του γηπέδου μειώνεται στις 67.812 θέσεις, καθώς δεν επιτρέπονται όρθιοι θεατές, αλλά με την επικείμενη αύξηση θα φτάσει τις 70.000, που αποτελεί και κριτήριο για να συμπεριληφθεί ένα γήπεδο στα υποψήφια για το μεθεπόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Το Μόναχο είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος για την Γερμανία στο Euro του 2020, που δε θα διεξαχθεί σε μια χώρα μόνο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η γερμανική πόλη θα θέσει υποψηφιότητα ως γήπεδο Κατηγορίας Α' και Β'.
Στην πρώτη περίπτωση θα κληθεί να φιλοξενήσει τρεις αγώνες της πρώτης φάσης και έναν στην φάση των «16», ενώ στη δεύτερη θα αποτελέσει το γήπεδο, όπου θα πραγματοποιηθούν ο ένας εκ των δύο ημιτελικών και ο μεγάλος τελικός.
Η «Allianz Arena» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της το 2005 εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, ενώ έχει ήδη δύο επεκτάσεις στη χωρητικότητά της.
Αυτή τη στιγμή αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο στη χώρα μετά το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Ντόρτμουντ με χωρητικότητα 80.645 θέσεις και το «Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου» με 74.064. Εφόσον η τρίτη επέκταση, που είναι στα προσχέδια, ολοκληρωθεί, τότε η έδρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας θα ξεπεράσει την αντίστοιχη της Χέρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα