Επική ανατροπή για ΑΕΛ

16:40 5/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ- Απόλλων Λ.: 3-2
(Βόου 53', 57', Μπεμπέ 82'- Γκαρσία 6', 39')

Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 χάρη σε τέρματα του Ρομπέρτο Γκαρσία στο 6' και 38', ωστόσο κατάφερε στην επανάληψη να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Μπροστάρης στην ανατροπή της ΑΕΛ ήταν ο Τζίλι Βοού, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (53'

και 57') ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Μπεμπέ πέτυχε το νικητήριο τέρμα με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από πολλά φάουλ, δύναμη, ένταση και πολλές κίτρινες κάρτες, με συνέπεια να αποβληθούν τρείς ποδοσφαιριστές, Σέτι (68') και Βασιλείου (73') για τον Απόλλωνα, και ο Ουόν για την ΑΕΛ (76').

Αγία Νάπα- Νέα Σαλαμίνα: 1-2
(Νίκιτς 4'- Νίκιτς 9' αυτ., Όπερ 58')

Σημαντική νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα που επικράτησε της Αγίας Νάπας, σε αγώνα που έγινε στο Τάσος Μάρκου. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με ανατροπή, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 4'. Η Αγία Νάπα σκόραρε με τον Νίκιτς, ο οποίος απέφυγε τον Μπλάζιτς και πλάσαρε σε κενή εστία, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα. Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο 57' με γκολ του Όπερ με πλασέ.

Ανόρθωση- Δόξα Κ.: 3-0
(Ρεζέκ 23', Ιτζάκι 6', Σπαντάτσιο 90')

Ιδανικό ξεκίνημα μέσα στο 2013 για την Ανόρθωση, που επικράτησε με σκορ 3-0 της Δόξας στο Αντώνης Παπαδόπουλος, και έδωσε συνέχεια στην αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ για την ομάδα του Ρόνι Λέβι πέτυχαν οι Γιαν Ρέζεκ στο 23΄, Μπάρακ Ιτζάκι στο 66' και Τζουλιάνο Σπαντάτσιο στο 90'. Η εμφάνιση της Ανόρθωσης δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως είχε την ουσία που χρειαζόταν για να φθάσει στην 14η φετινή νίκη και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, σε απόσταση από τους διώκτες της.

Η επιτυχία της Ανόρθωσης επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ρικάρντο Λαβόρδε, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο 28' και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβληθεί, θα καταδείξουν την σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

ΑΕΠ-ΕΝΠ: 0-1
(Όραβετς 23')

Το γκολ Όραβετς έκανε την διαφορά στο Παφιακό και χάρισε μια σπουδαία νίκη στην Ενωση κόντρα στην ΑΕΠ. Ο Όραβετς σκόραρε μετά από ασίστ του Γούμενου στο 23', διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στους 17 βαθμούς ανέβηκε η Ενωση, ενώ η ΑΕΠ παρέμεινε καθηλωμένη στους τρεις βαθμούς.

Εθνικός Αχνας- Ολιμπιακός Λ.: 1-1
(Μασίνια 17'- Κάστρο 58')

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν στο Δασάκι Εθνικός και Ολυμπιακός, με τις δυο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1. Αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα του Ρένου Δημητριάδη, σε αντίθεση με την ομάδα της Άχνας που μετρά 16 αγωνιστικές χωρίς νίκη.
Ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με τον Μασίνια στο 17΄ όμως το εντυπωσιακό σουτ του Κάστρο στο 57΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα