Μετά το Ρέντινγκ Φέστιβαλ έμεινε μόνο ένας σκουπιδότοπος (ΦΩΤΟ)

22:35 28/8/2013 - Πηγή: AEK365

Το Ρέντινγκ Φέστιβαλ στη Βρετανία είναι ένα από τα πιο διάσημα στη χώρα με χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθουν τις συναυλίες του στις όχθες του Τάμεση. Όταν όμως το Φεστιβάλ τελείωσε τη Δευτέρα και οι θεατές έφυγαν έμειναν πίσω τόνοι σκουπιδιών και το μέρος θύμιζε μια τεράστια χωματερή.

Οι 90.000 θεατές που παρακολούθησαν το φεστιβάλ άφησαν πίσω τους ακόμα και τις σκηνές στις οποίες έμεναν μέσα, κλειστές κονσέρβες γεμάτες φαγητό και φυσικά κάθε είδους σκουπιδιών! Εκατομμύρια άδεια κουτάκια μπύρας, μισοφαγωμένα φαγητά, αποτσίγαρα, ρούχα είναι μερικα μόνο απ'οσα έμειναν πίσω.

Τώρα,

εθελοντές απ' όλη την περιοχή επιστρατεύτηκαν για να καθαρίσουν το χώρο μια δουλειά που θα πάρει εβδομάδες. Ενδεικτικά, πέρυσι συγκεντρώθηκαν 20 τόνοι αντικειμένων που μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν, όπως σκηνές και ρούχα, ενώ οι κλειστές κονσέρβες δόθηκαν δωρεά.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σχετικά με τα σκουπίδια τους, αλλά μάλλον δεν τα κατάφεραν. Είχαν μοιράσει 4.000 σακούλες ανακούκλωσης, είχαν στήσει κάδους ανακύκλωσης και πινακίδες που προέτρεπαν σε αυτό, ωστόσο τίποτα από αυτά δε γέμισε σε αντίθεση με το έδαφος...

Οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι συνολικά πρέπει να μαζέψουν περίπου 150 τόνους σκουπιδιών, για να μπορέσει να ξαναφανει το πράσινο στις όχθες του Τάμεση...

Keywords
Τυχαία Θέματα