«Εκκαθάριση» αστέγων λόγω Μουντιάλ!

11:46 29/4/2013 - Πηγή: AEK365

Την έντονη ανησυχία του Εθνικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας έχουν προκαλέσει οι επιχειρήσεις "εκκαθάρισης" των αστέγων από τους δρόμους της χώρας, 1.5 χρόνο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους 15 μήνες, 195 άστεγοι έχουν χάσει την ζωή τους με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν αποτεφρωθεί ως αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, είχε θεσπίσει πρόγραμμα για την προστασία των αστέγων το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε ενώ σημειώνεται πως στους δρόμους Σάο Πάολο ζουν 15.000 άνθρωποι.

Το Εθνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για "κοινωνική εκκαθάριση" των αστέγων ενόψει Μουντιάλ και σημειώνουν πως οι ενέργειες αυτές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους βασανιστές να ξεσπάσουν το μένος τους πάνω στους άστεγους.
Η... εκκαθάριση των δρόμων από οτιδήποτε δυσάρεστο εφαρμόστηκε και στην Νότιο Αφρική που φιλοξένησε το Μουντιάλ του 2010 με τις Αρχές να θανατώνουν εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και να μαζεύουν πολλά ανήλικα παιδιά που ζούσαν στους δρόμους.
Παράλληλα με την επιχείρηση "εκκαθάρισης" των αστέγων, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας της Βραζιλίας για ανακατάληψη του ελέγχου στις φαβέλες του Ρίο στις οποίες βασιλεύουν οι έμποροι ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα