Εκατόμβη νεκρών στη Ρωσία

15:57 8/7/2012 - Πηγή: AEK365

Τους 144 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Ρωσία, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

«Όλα συνέβησαν ξαφνικά το βράδυ» δήλωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές γνώρισαν οι πόλεις Γκελέτσνικ, Κρασνοντάρ και Κριμσκ.

Στην περιοχή Κριμσκ, δεκάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα 10χρονο κορίτσι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε

τη διεξαγωγή έρευνας για το εάν έγινε ό, τι ήταν δυνατό να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από πνιγμό. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που αιφνιδιάστηκαν από τις πλημμύρες -ενώ αρκετοί χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν σε δέντρα ή σε στέγες για να γλιτώσουν.

Περίπου 30.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε σε περιοχές που χτυπήθηκαν από την καταστροφή, συζητώντας με τοπικούς αξιωματούχους αλλά και κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα