«Χρειάζεται επαναπροσδιορισμό της φιλοσοφίας»

15:37 8/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραίτης με αφορμή την πανάξια ολυμπιακή πρόκριση των διεθνών του μπιτς βόλεϊ Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη ξεκαθαρίζει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα το άθλημα δεν έχει ανάγκη από τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, αλλά από αγαστές συνεργασίες και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το ελληνικό μπιτς βόλεϊ για 4η συνεχόμενη Ολυμπιάδα ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να λάμψει στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του Λονδίνου, χάρις στις πανάξιες

εκπρόσωπους μας, τις διεθνείς Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Τσιαρτσιάνη.

Στο πρόσφατο πάρτι των διεθνών μεταξύ των φίλων που έσπευσαν με χαρά να τις συγχαρούν και να ευχηθούν καλή επιτυχία στο Βρετανική πρωτεύουσα, ήταν και οι εκπρόσωποι της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης και Νεκτάριος Χαλβατζής.

Οι δύο άνδρες της Ομοσπονδίας, παρά τα παράπονα των πρωταθλήτριών μας για μη στήριξη και συνέπεια στις δεσμεύσεις τους, δεν προσπάθησαν να αποφύγουν ένα ακόμη τετ α τετ με τις κοπέλες, αλλά συζήτησαν μαζί τους, αντάλλαξαν προβληματισμούς και όπως εξήγησε ο κ. Στουραίτης στο greekvolley.com έδειξαν πως τιμούν τις σημαντικές προσπάθειες και συνεχίζουν να τις ενθαρρύνουν.

G.V: Παρά την δριμεία κριτική και τα πυρά που δέχεστε συχνά από μερίδα του Τύπου σχετικά με τις διεθνείς μας και την προσπάθειά τους, σήμερα σας βλέπουμε εδώ για να γιορτάσετε την ολυμπιακή τους πρόκριση.
Σ.Γ: Ήταν πραγματικά δύσκολες και αντίξοες οι συνθήκες συγκρίνοντας τα δεδομένα της σημερινής εποχής με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια και την διεκδίκηση των ολυμπιακών προκρίσεων. Τα κορίτσια όμως επέδειξαν ξεχωριστή δυναμική και κατάφεραν αυτό που πετυχαίναμε και παλιότερα, αλλά με τελείως διαφορετικές συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

G.V: Θεωρείτε δικαιολογημένα τα παράπονα των Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη;
Σ.Γ: Αν κρίνουμε τις παλιότερες εποχές, σαφώς έχουν δίκιο. Αυτό το σπουδαίο που κατάφεραν το πέτυχαν με πενιχρά μέσα σε σχέση με αυτό που συνεβαινε και με αυτό που πριμοδοτούσε η Ομοσπονδίας τους αθλητές τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όταν οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες, τι να πρωτοκάνουμε... Από αυτή την άποψη λοιπόν Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη έχουν απόλυτο δίκιο γιατί αδικούνται κατάφωρα από τη σημερινή πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά όμως αποτελούν πρώτη προτεραιτότητα και πρωταρχική επιλογή της Ομοσπονδίας, αφού ούτως η άλλως είναι η μόνη ομάδα που διεκδίκησε και πέτυχε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς. Και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός που πρέπει να υποστηριχθεί και από τα χρήματα που... δεν υπάρχουν!

G.V: Κάποια δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου δείχνουν τη Ομοσπονδία αδιάφορη, απούσα από εκδηλώσεις του μπιτς βόλεϊ, όπως στο πρόσφατο event της Αdidas στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Σ.Γ: Όλο αυτό θεωρώ πως επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης του έργου της Ομοσπονδίας. Δεν θεωρώ ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα