Η χώρα που οι ποδοσφαιριστές κρίνονται από τις δηλώσεις τους

Ο «πράσινος ασθενής» θυμίζει πως μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι δηλώσεις τους...
Μπαρτσελόνα της Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Χοσέ Τοτσέ. Χειρότερη ομάδα από τη Ρέιντζερς το Τριφύλλι, κατά τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Λογικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά η εύκολη κριτική που ασκείται -υπό την καθοδήγηση των μίντια- στους ποδοσφαιριστές, όχι για όσα δείχνουν στον
αγωνιστικό χώρο, αλλά εξαιτίας όσων έχουν δηλώσει κατά καιρούς.

Οι αθλητές όλων των σπορ πρέπει να κρίνονται, πρώτα απ' όλα, βάσει των αγωνιστικών τους επιδόσεων. Οι δηλώσεις τους υπάρχουν για να γεμίζουν σελίδες αθλητικών εφημερίδων και αναρτήσεις ιστοσελίδων. Είναι ορισμένες φορές ένα δείγμα του χαρακτήρα τους. Άλλες φορές δείχνουν ποιοι παίχτες έχουν την ανάγκη να γίνονται αγαπητοί μέσω δηλώσεών. Ή ποιοι άλλοι δεν έχουν παρόμοια συμπλέγματα, καθώς έχουν αυτοπεποίθηση και γνωρίζουν μέχρι πού φτάνουν οι ικανότητές τους.

Ο Μπουμσόνγκ είναι με διαφορά ο καλύτερος στόπερ που είχε τα τελευταία χρόνια το Τριφύλλι, σε μία θέση που πονάει. Όταν δήλωσε πως είναι μεγαλύτερη ομάδα η Ρέιντζερς από τον Παναθηναϊκό, λίγοι αναρωτήθηκαν τι έχει βιώσει στην Ελλάδα. Λίγοι έδωσαν σημασία στο ότι ο Παναθηναϊκός που γνώρισε ο Γάλλος αποκλείνει κατά πολύ από αυτό που επιβάλλει η ιστορία του συλλόγου.

Γνώρισε μία ομάδα που δεν τη σέβεται κανένα θεσμικό όργανο, που της κάνει πλάκα η διαιτησία και που η διοίκησή της δεν αντιδράει. Γνώρισε μία ομάδα που ο μεγαλομέτοχός της έχει παρκάρει τις μετοχές του και αδιαφορεί για τα πάντα, που την έχει οδηγήσει σε τριτοκοσμικές οικονομικές συνθήκες.

Ελληνικό καθαρά προνόμιο η εύκολη κριτική. Ελληνικό προνόμιο η ευαισθησία στο τι δηλώνει στις συνεντεύξεις του ο κάθε ποδοσφαιριστής. Απόδειξη; Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Αν ο Πορτογάλος ήταν... Έλληνας θα είχε προτείνει για νέο αρχηγό της ομάδας τον Τοτσέ και όχι τον Μπουμσόνγκ.
Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα