Έγινε δεκτό το πολυνομοσχέδιο

17:00 17/10/2011 - Πηγή: AEK365

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το πρωί της Δευτέρας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις εργασιακές σχέσεις και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στην

κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος χαρακτήρισε προαπαιτούμενο για την καταβολή της 6ης δόσης την ψήφιση του άρθρου 37 για τα εργασιακά, το οποίο έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Νέες αλλαγές από τον υπουργό

Σειρά αλλαγών επί του πολυνομοσχεδίου ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος στην Επιτροπή Οικονομικών:

-Παραμένει σε ισχύ η υπάρχουσα νομοθεσία για τον ορισμό της παραμεθόριας περιοχής και όσων υπηρετούν σε αυτές.

-Εξαιρείται από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ο επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας

-Ρυθμίζεται η απόκλιση που παρουσιάστηκε μεταξύ των ασφαλισμένων σε Ταμεία του υπουργείου Εργασίας και των συνταξιούχων του Δημοσίου, αφού στο εξής θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

-Ρυθμίζεται η σπάνια περίπτωση εργαζομένου σε ΔΕΚΟ του οποίου οι αποδοχές πέφτουν κάτω από τα 1.900 ευρώ (65% των όσων λάμβανε στις 31/12/09). Και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν τα 1.900 ευρώ.

-Δημιουργείται «λογαριασμός κοινωνικής εξισορρόπησης», στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το υπόλοιπο του 2011 και το 2012.

-Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται σε β' ανάγνωση. Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια το απόγευμα της Τρίτης και η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης με την ψήφισή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα